Negyed óra munkával is lehet kuglófot készíteni
Ne higgy a károgóknak, a kuglóf egyszerű süti
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Maradt rád valahonnan egy kuglófsütő? Vagy esetleg olyan ügyes és előrelátó voltál, hogy vásároltál magadnak? Hát akkor gratulálunk, minden készen áll, hogy kuglófot süss, ezzel a recepttel nem kell többet dolgoznod negyed óránál.
Emlékszel még a Bazi nagy görög lagziban arra a jelenetre, amikor a görög lány és az amerikai fiú családja először találkozik? Az amerikai anyu egy kuglófot visz a partiba, amit a görög nagynéni nem tud értelmezni: oké, hogy süti, de hát ez lyukas. Végül úgy vágja ki magát, hogy beletesz egy gyertyát, mert hát mi az a lyuk ott belül?
Nos, az a lyuk mi sem tudjuk, hogy mire való, alighanem arra, hogy kuglófnak lehessen nevezni ezt a végtelenül egyszerű, kevert tésztás sütit. Ha valaki azzal jönne, hogy kuglófot sütni bonyolult, azt nyugodtan nevesd ki, utána kérj bocsánatot, természetesen.
Ráadásul még kakaós csíkokat is fogunk beletenni (te meg tehetsz mazsolát is, ha akarsz), de ettől sem lesz bonyolultabb a recept. Vágj bele nyugodtan, vagy ha nincs kuglófsütőd, akkor túrj egyet valahonnan.
Kuglóf
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab tojás
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 20 dekagramm cukor
- 1 deciliter olaj
- 1 deciliter tej
- 20 dekagramm liszt
- 1 csipet só
- 1 evőkanál keserű kakaópor
- 1 marék mazsola
- 0.5 darab citrom reszelt héja
Elkészítés:
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.
Kimérjük a lisztet, belekeverjük a sót, a citrom héját és a sütőport, hozzákeverjük a folyadékhoz.
A tojások fehérjéből habot verünk, és ezt is óvatosan beleforgatjuk.
Kivajazzuk a kuglóf formát, és beleöntjük a tészta 2/3-át. Beleszórjuk a mazsolát.
A maradék tésztába belekeverjük a kakaóport, és kanállal foltokat rakunk a kuglóf formában lévő masszára.
Betoljuk a sütőbe, és tűpróbáig sütjük.
Fotó: Pixabay