
Krémes nutellás brownie – Vaj helyett mogyorókrém teszi puhává

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik
Nutella-rajongóknak kötelező megsütniük ezt a pár hozzávalóból készülő, elképesztően krémes brownie-t.
Ha azt mondom, Nutella, a legtöbben ellenállhatatlan vágyat éreznek arra, hogy degeszre egyék magukat belőle. Nálunk sincs hétvége nutellás palacsinta nélkül, de igazából bármilyen édesség nagy sikert arat, ha ez a csokis mogyorókrém van benne.
A Nutella az amúgy is szaftos brownie-t még puhábbá teszi, nem érdemes vele spórolni. A mogyorókrém nemcsak a süti ízéért, hanem a krémességéért is felel, a vaj ezért ki is marad belőle.
Nutellás brownie

Hozzávalók 6 adaghoz
- 400 gramm Nutella
- 2 darab tojás
- 70 gramm liszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 20x20 centiméteres tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Egy tálban kézi habverővel alaposan keverjük össze a hozzávalókat. Öntsük a tepsibe a masszát, majd egy spatulával egyengessük el.
Süssük körülbelül 20 percig, de csak addig, hogy belül még puha maradjon.
Ha kicsit kihűlt, szeletelhetjük.
Fotó: Getty Images