
Krémes nutellás brownie – Vaj helyett mogyorókrém teszi puhává

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Nutella-rajongóknak kötelező megsütniük ezt a pár hozzávalóból készülő, elképesztően krémes brownie-t.
Ha azt mondom, Nutella, a legtöbben ellenállhatatlan vágyat éreznek arra, hogy degeszre egyék magukat belőle. Nálunk sincs hétvége nutellás palacsinta nélkül, de igazából bármilyen édesség nagy sikert arat, ha ez a csokis mogyorókrém van benne.
A Nutella az amúgy is szaftos brownie-t még puhábbá teszi, nem érdemes vele spórolni. A mogyorókrém nemcsak a süti ízéért, hanem a krémességéért is felel, a vaj ezért ki is marad belőle.
Nutellás brownie

Hozzávalók 6 adaghoz
- 400 gramm Nutella
- 2 darab tojás
- 70 gramm liszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 20x20 centiméteres tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Egy tálban kézi habverővel alaposan keverjük össze a hozzávalókat. Öntsük a tepsibe a masszát, majd egy spatulával egyengessük el.
Süssük körülbelül 20 percig, de csak addig, hogy belül még puha maradjon.
Ha kicsit kihűlt, szeletelhetjük.
Fotó: Getty Images