
Omlós, szaftos fokhagymás csirkecomb – Olyan puha, hogy a hús leválik a csontról

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Egyserpenyős pirult krumpli: sült paprika színesíti

Fantasztikus málnás muffin: vajtól lesz omlós és isteni

Pofonegyszerű, nagyon sajtos zöldborsótócsni: alig valamiből készül

Krémes eperleves bodzával: jó hidegen kínáld

Villámgyors csirkés pad thai házilag: vacsorára is belefér
Hogy milyen a tökéletes sült csirkecomb? A szárnyas bőre legyen ropogós, a húsa pedig szaftos, intenzíven fűszerezett.
Nem csak a tökéletes íze miatt rajonganak olyan sokan a sült csirkecombokért: az egyszerű elkészítése miatt is nagy kedvenc, hisz mindössze annyi a dolgunk, hogy a húst fűszerezzük vagy fűszeres pácba tegyük, majd a sütő végzi a többit.
A sült csirkecomb bármennyire is egyszerű fogás, bőséges a receptválaszték, többféle ízvilággal készülhetnek el a combok. Én a legegyszerűbb változatért rajongok, melyben a szárnyas egy éjszakát pihen a fűszeres pácban, majd másnap vacsora előtt kell omlósra sütni. Használjuk bátran a fűszereket, mézes vagy mustáros pácot is készíthetünk, lehet nagyon csípős vagy kellemesen pikáns, az én kedvencem az egyszerű fokhagymás verzió. A hús mellé nyugodtan tehetünk burgonyát, répát, cukkinit, sütőtököt, bármilyen zöldséget a tepsibe, amit szívesen falatoznánk köretként.
Omlós fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre
- 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- kevés olaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál vöröshagymapor
- 1 teáskanál cayenne-bors
Elkészítés:
A húst mossuk meg, majd tegyük tálba, adjuk hozzá a fűszereket, 4-6 evőkanál olajat, alaposan dolgozzuk össze, majd fedjük le és legalább 8 órára tegyük hűtőbe.
Másnap a húst helyezzük tepsire, esetleg egy pici olajjal locsoljuk meg, majd 180 fokos sütőben 35-45 perc alatt süssük aranybarnára. Ha szeretnénk, zöldségeket is tehetünk a hús mellé.
Fotók: Getty Images