Omlós, szaftos fokhagymás csirkecomb – Olyan puha, hogy a hús leválik a csontról

csirkecomb
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Hogy milyen a tökéletes sült csirkecomb? A szárnyas bőre legyen ropogós, a húsa pedig szaftos, intenzíven fűszerezett.

Nem csak a tökéletes íze miatt rajonganak olyan sokan a sült csirkecombokért: az egyszerű elkészítése miatt is nagy kedvenc, hisz mindössze annyi a dolgunk, hogy a húst fűszerezzük vagy fűszeres pácba tegyük, majd a sütő végzi a többit.

A sült csirkecomb bármennyire is egyszerű fogás, bőséges a receptválaszték, többféle ízvilággal készülhetnek el a combok. Én a legegyszerűbb változatért rajongok, melyben a szárnyas egy éjszakát pihen a fűszeres pácban, majd másnap vacsora előtt kell omlósra sütni. Használjuk bátran a fűszereket, mézes vagy mustáros pácot is készíthetünk, lehet nagyon csípős vagy kellemesen pikáns, az én kedvencem az egyszerű fokhagymás verzió. A hús mellé nyugodtan tehetünk burgonyát, répát, cukkinit, sütőtököt, bármilyen zöldséget a tepsibe, amit szívesen falatoznánk köretként.

Omlós fokhagymás csirkecomb

csirkecomct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál vöröshagymapor
  • 1 teáskanál cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst mossuk meg, majd tegyük tálba, adjuk hozzá a fűszereket, 4-6 evőkanál olajat, alaposan dolgozzuk össze, majd fedjük le és legalább 8 órára tegyük hűtőbe.

Másnap a húst helyezzük tepsire, esetleg egy pici olajjal locsoljuk meg, majd 180 fokos sütőben 35-45 perc alatt süssük aranybarnára. Ha szeretnénk, zöldségeket is tehetünk a hús mellé. 

Fotók: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük