10 perces paradicsomos-fokhagymás spagetti – Ennél nincs gyorsabb vacsora

paradicsomos fokhagymás spagetti cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Villámgyors fogás, még a szósz is gyorsabban készül el, mint amennyi idő alatt kifő a tészta.

A spagetti egyáltalán nem unalmas étel, csak a megfelelő szószt kell ráönteni. Ha szeretnél, akár naponta főzhetsz tésztát, amit különböző, húsos, húsmentes, paradicsomos vagy tejszínes alapú öntetekkel ízesíthetsz.

A paradicsomos öntetek mellé jól illik valamilyen húsféle, akár kolbász is, ez a kolbászos-paradicsomos tészta ízletes és laktató is egyben. Ha pedig még szaftosabbra vágysz, akkor az olaszok kedvelt spagettijét, a Spaghetti Amatricianát főzd meg, amelynek a titka a sok szalonnában rejlik.

Ha időhiányban szenvedsz és húst sem szeretnél enni, akkor készíts egy egyszerű paradicsomos-fokhagymás spagettit, hidd el, friss zöldfűszerekkel kiegészítve tökéletes lesz a végeredmény, és nem mellesleg pillanatok alatt készen van.

Paradicsomos-fokhagymás spagetti

paradicsomos fokhagymás spagetti recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm spagetti
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 400 gramm passzírozott paradicsom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó (friss vagy szárított)
  • ízlés szerint bazsalikom (friss)
  • 50 gramm parmezán (reszelt)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük meg sós, lobogó vízben a csomagoláson található útmutató szerint. A főzővizéből tegyünk félre egy-két evőkanállal. 

A fokhagymát vágjuk egészen apróra, majd dinszteljük meg az olívaolajon. Öntsük rá a paradicsomot, pár percig rotyogtassuk, sózzuk, borsozzuk. Morzsoljuk rá az oregánót. Öntsünk hozzá a tészta főzővizéből, majd az egészet forgassuk össze a megfőtt és leszűrt spagettivel. Tegyük rá a bazsalikomot, szórjuk meg parmezánnal. Azonnal, frissen tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük