
Krumplival és zöldségekkel dúsított parasztrántotta - Biztosan nem maradsz utána éhes

Cikkek


Így lesz sűrű az eperdzsem természetes alapanyagokkal – Egyszerű, gyors változat

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
Ropogós

Fűszeres rakott kel kolbásszal: dupla adag sajt pirul a tetején

Pofonegyszerű meggyes rétes: kész tésztából is tökéletes

Isteni, tejfölös csirkepaprikás szalonnával: így lesz sűrű a szaftja

Ínycsiklandó tárkonyos mártás: feldobja a húsokat és a tésztát

Meseszép epertorta: joghurtos krém teszi ellenállhatatlanná
Attól függően, mivel dúsítod, a rántotta lehet könnyedebb reggeli, de akár tartalmas vacsora is, főleg, ha húsfélével és zöldséggel is gazdagítod.
A parasztrántotta egy felturbózott tojásétel, tipikusan "mindent bele" alapon készül, bármilyen zöldséget tehetsz bele, amit csak találsz otthon. Ami nem maradhat ki belőle, az a krumpli, ezt héjában főzd meg, ha pedig húst is ennél, akkor mindenképpen szalonnás alapon készítsd, de virslivel vagy kolbásszal is dúsíthatod.
Kevésbé kalóriadús megoldás, ha gombával és spenóttal készíted, de úgysem maradsz éhes, az biztos. A tojásos ételekhez a sajt is nagyon jól illik, ez a brokkolis-sajtos változat is ízleni fog, sőt, egy kis tejföllel még izgalmasabbá teheted. A parasztrántotta pedig annyira bőséges, hogy egész napra eltelít.
Parasztrántotta

Hozzávalók 2 adaghoz
- 3 darab tojás
- 1 teáskanál tej
- 2 darab héjában főtt krumpli
- 1 fej hagyma
- 1 darab paprika
- opcionális zöldségek
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint szalonna
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát egy serpenyőben, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Ha szalonnát is teszünk bele, akkor annak a zsírján dinszteljük a hagymát.
Egy kis tejjel verjük fel a tojásokat.
Tegyük a főtt, felkockázott krumplit a hagymához, pirítsuk meg. Mehet bele a többi zöldség is, nagy lángon pirítsuk őket pár percig. A végén öntsük bele a felvert tojást, süssük tetszőleges állagúra. Sózzuk, borsozzuk. Friss kenyérrel vagy önmagában is finom.
Fotó: Getty Images