Krumplival és zöldségekkel dúsított parasztrántotta - Biztosan nem maradsz utána éhes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Attól függően, mivel dúsítod, a rántotta lehet könnyedebb reggeli, de akár tartalmas vacsora is, főleg, ha húsfélével és zöldséggel is gazdagítod.
A parasztrántotta egy felturbózott tojásétel, tipikusan "mindent bele" alapon készül, bármilyen zöldséget tehetsz bele, amit csak találsz otthon. Ami nem maradhat ki belőle, az a krumpli, ezt héjában főzd meg, ha pedig húst is ennél, akkor mindenképpen szalonnás alapon készítsd, de virslivel vagy kolbásszal is dúsíthatod.
Kevésbé kalóriadús megoldás, ha gombával és spenóttal készíted, de úgysem maradsz éhes, az biztos. A tojásos ételekhez a sajt is nagyon jól illik, ez a brokkolis-sajtos változat is ízleni fog, sőt, egy kis tejföllel még izgalmasabbá teheted. A parasztrántotta pedig annyira bőséges, hogy egész napra eltelít.
Parasztrántotta
Hozzávalók 2 adaghoz
- 3 darab tojás
- 1 teáskanál tej
- 2 darab héjában főtt krumpli
- 1 fej hagyma
- 1 darab paprika
- opcionális zöldségek
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint szalonna
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát egy serpenyőben, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Ha szalonnát is teszünk bele, akkor annak a zsírján dinszteljük a hagymát.
Egy kis tejjel verjük fel a tojásokat.
Tegyük a főtt, felkockázott krumplit a hagymához, pirítsuk meg. Mehet bele a többi zöldség is, nagy lángon pirítsuk őket pár percig. A végén öntsük bele a felvert tojást, süssük tetszőleges állagúra. Sózzuk, borsozzuk. Friss kenyérrel vagy önmagában is finom.
Fotó: Getty Images