Kiadós reggeli vagy vacsora a tojásrántotta gombával és spenóttal – A pikáns serpenyős melegen a legfinomabb

gombacov
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A serpenyőben készült rántotta az egyik legkedveltebb napindító fogás, amit készíthetünk szerényen csak tojásból, vagy felturbózva, megpakolva minden földi jóval.

Amikor gazdagabb kiadásban szervírozzuk a rántottát, általában hagyma, sonka vagy bacon kerül bele, de a gombával készült változat is elég népszerű. Legtöbbször reggelire fogyasztjuk, de néha megesik, hogy gyors vacsora gyanánt előkapjuk a serpenyőt, majd egy összedobott rántottával zárjuk a napot. Én kifejezetten szeretem a különböző változatokat szezonális alapanyagokkal gazdagítani, friss zöldségekkel, az egyik kedvencem, a spenót kifejezetten finom a rántottában, de akkor a legjobb, ha gomba is kerül a serpenyőbe.

Sokan nem szeretik a spenótot, ami nagy kár, hiszen ez a szép zöld színben pompázó zöldség nagyon egészséges, több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Érdemes lenne gyakrabban fogyasztani az egész évben rendelkezésünkre álló spenótot, igaz, a szezonja hivatalosan márciustól május végéig tart. A főzés során szenteljünk figyelmet a zöldnek, nehogy túlfőzzük, akkor ugyanis nagyon kellemetlen lesz az íze. A sütés vége felé tesszük a serpenyőbe, de gondosan ügyeljünk, hogy ne nagyon fonnyadjon meg.

Tojásrántotta gombával és spenóttal

gombact

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 4 fej gomba
  • 1 marék spenót
  • só és bors ízlés szerint
  • olaj kevés
  • 1 darab paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, tetszőlegesre felvágjuk.

A megmosott spenótot vágjuk fel, tépjük darabokra vagy hagyjuk egészben, ahogy tetszik.

A paradicsomot vágjuk fel tetszőleges kockákra.

A tojásokat a tejjel, sóval és borssal verjük fel.

A gombákat kevés olajon kezdjük el pirítani, körülbelül 5-8 perc múlva a spenót és a paradicsom is a serpenyőbe kerül, majd 2 perc múlva a tojást is ráöntjük. Ízlésünknek megfelelő textúrájúra süssük, lehet belőle rántotta, ha kevergetjük, de akár omlett is.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük