Petrezselymes parmezánbundában sült csirkemell: kívül ropogós, belül szaftos lesz

parmezánoscsirkemell2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A parmezán aranybarnára és ropogósra sül, a hús a sütőben szaftos marad, a petrezselyemtől pedig friss és könnyed az ízvilága.

A csirkemell egyáltalán nem unalmas étel, nagyon változatos az elkészítése - lehet variálni a panírt, a szószt, amiben készül, natúr íze miatt szinte minden jól áll neki. 

Az alább olvasható verzióban petrezselymes-parmezános bundát kap a hús, tojás helyett pedig fokhagymás-citromos vajban mártóznak meg a szeletek. Azért, hogy ne legyen olyan olajos, illetve hogy a morzsa ne jöjjön le róla sütés közben, sütőben készül a hús.

Sima rizzsel vagy könnyed salátával is tálalhatjuk, de a parmezán miatt nagyon jól megy hozzá valamilyen olaszos ízvilágú, paradicsomos mártás is.

Parmezánbundában sült csirkemell

parmezánoscsirkemell

Hozzávalók 5 személyre

  • 5 darab csirkemellfilé
  • 100 gramm panko morzsa
  • 60 gramm parmezán
  • 3 evőkanál petrezselyem
  • 1 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors
  • 60 gramm vaj (olvasztott)
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Keverjük össze egy tálban a panko morzsát, a reszelt parmezánt, az összeaprított petrezselymet, sót, borsot. Egy másik tálban keverjük össze az olvasztott vajat, citromlevet és a zúzott fokhagymát. 

A csirkemelleket tisztítsuk meg. Egyesével forgassuk őket a vajas keverékbe, majd rögtön tegyük át a parmezánosba. Az ujjaink segítségével nyomkodjuk rá a morzsát a húsra, minden oldalára és szélére jusson belőle.

Tegyük a csirkemelleket egy 23x33 cm-es tepsire vagy jénaiba, majd toljuk őket a sütőbe. Kb. 40 perc alatt aranybarnára sülnek, de ez a hús vastagságától is függ.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük