Ropogós, parmezános bundában sült csirkemell: a sütőben lesz vajpuha a hús

sutoben-sult-csirkemell2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha nem vagy a bő olajban sütés híve, a sütőben viszont sosem lesz ropogós a csirkemell bundája, próbáld ki ezt a receptet!

Ha igazán ízletes és szaftos csirkemellet tálalnál, teszteld le az alábbi receptet! A bunda nagyon izgalmas, fűszeres, parmezános, a hús pedig vajpuha marad alatta. 

Hogy jó ropogós legyen a panír, a csirkemellszeleteket előbb serpenyőben pirítsd körbe, csak utána told a sütőbe. Így a parmezános bunda szépen megpirul a külsején, védőréteget képez a hús körül, nem engedi kiszáradni a sütőben.

A panír fűszerezése ízlés szerint variálható, de amit semmiképp ne hagyj ki belőle, az a parmezán. Mellé kerülhetnek olyan olasz fűszerek, mint a bazsalikom, oregánó, de petrezselyemmel is feldobhatod.

Parmezános csirkemell

sutoben-sult-csirkemell

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg csirkemellfilé
  • ízlés szerint só, bors
  • 3 db tojás
  • 60 g liszt
  • 120 g zsemlemorzsa
  • 70 g parmezán
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk fokhagymapor
  • kevés olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfiléket tiszítsuk meg, ha szükséges. A vastagabbakat vágjuk hosszában három részre, a vékonyabbakat kettőbe, így szép, egyenletes csirkemellszeleteket kapunk. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.

A tojást üssük egy tálba, verjük fel, enyhén sózzuk. A lisztet szórjuk egy tányérra. A zsemlemorzsát, a parmezánt és a fűszereket egy harmadikban keverjük össze.

A csirkemellszeleteket forgassuk a lisztbe, a felesleget rázzuk le. Utána mártsuk a tojásba, végül forgassuk a morzsába. Alaposan nyomkodjuk rá.

Forrósítsunk egy ek. olajat egy serpenyőben, majd tegyünk bele 2-3 csirkemellszeletet. Süssük őket oldalanként 2 percig, míg a morzsa megpirul, majd tegyük át őket az előkészített tepsibe. 

Süssük a csirkeszeleteket kb. 10-12 percig, míg a belsejük is átsül teljesen.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük