Ropogós, parmezános bundában sült csirkemell: a sütőben lesz vajpuha a hús
Ha nem vagy a bő olajban sütés híve, a sütőben viszont sosem lesz ropogós a csirkemell bundája, próbáld ki ezt a receptet!
Ha igazán ízletes és szaftos csirkemellet tálalnál, teszteld le az alábbi receptet! A bunda nagyon izgalmas, fűszeres, parmezános, a hús pedig vajpuha marad alatta.
Hogy jó ropogós legyen a panír, a csirkemellszeleteket előbb serpenyőben pirítsd körbe, csak utána told a sütőbe. Így a parmezános bunda szépen megpirul a külsején, védőréteget képez a hús körül, nem engedi kiszáradni a sütőben.
A panír fűszerezése ízlés szerint variálható, de amit semmiképp ne hagyj ki belőle, az a parmezán. Mellé kerülhetnek olyan olasz fűszerek, mint a bazsalikom, oregánó, de petrezselyemmel is feldobhatod.
Parmezános csirkemell
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg csirkemellfilé
- ízlés szerint só, bors
- 3 db tojás
- 60 g liszt
- 120 g zsemlemorzsa
- 70 g parmezán
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk fokhagymapor
- kevés olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellfiléket tiszítsuk meg, ha szükséges. A vastagabbakat vágjuk hosszában három részre, a vékonyabbakat kettőbe, így szép, egyenletes csirkemellszeleteket kapunk. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.
A tojást üssük egy tálba, verjük fel, enyhén sózzuk. A lisztet szórjuk egy tányérra. A zsemlemorzsát, a parmezánt és a fűszereket egy harmadikban keverjük össze.
A csirkemellszeleteket forgassuk a lisztbe, a felesleget rázzuk le. Utána mártsuk a tojásba, végül forgassuk a morzsába. Alaposan nyomkodjuk rá.
Forrósítsunk egy ek. olajat egy serpenyőben, majd tegyünk bele 2-3 csirkemellszeletet. Süssük őket oldalanként 2 percig, míg a morzsa megpirul, majd tegyük át őket az előkészített tepsibe.
Süssük a csirkeszeleteket kb. 10-12 percig, míg a belsejük is átsül teljesen.
-
2024-04-04 07:32:00
-
2024-03-18 10:16:02
-
2024-01-20 08:36:01
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!