Brokkolival töltött csirkemell a sütőből: baconnel és sajttal még finomabb
A csirkemellre bunda is kerül, a felturbózott brokkolis töltelék pedig ínyenc fogássá varázsolja.
A töltött csirkemellet képtelenség megunni, és szinte mindig más módon készítheted el. Kerülhet a húsba zöldség, sajt, vagy a kettő kombinációja. A brokkolis-sajtos csirkemell is ízletes, laktató fogás, amit érdemes még baconnel is megbolondítani. Arra ügyelj csak, hogy ne töltsd meg túlságosan a húst, hogy ne folyjon ki a töltelék.
Ha zsemlemorzsában forgatod meg a töltött csirkemellet, csábítóbb, ropogós külsőt kap. A panírt is érdemes variálni, akár sajttal megbolondítani. Ha sütőben sütöd, nem fog tocsogni az olajban.
Bármilyen zöldségkörettel, különféle krumplivariációkkal kínálva még laktatóbb.
Brokkolival töltött csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirkemellfilé
- só és bors ízlés szerint
- 1 fej brokkoli
- 2 evőkanál olaj
- 15 dkg sajt
- 15 dkg bacon
- 15 dkg liszt
- 1 db tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
A csirkemellfiléket mossuk meg, és törölgessük szárazra. Hosszában vágjuk be, hajtsuk ki, és klopfoljuk ki téglalap alakúra. Fűszerezzük a húst sóval, borssal.
A brokkolirózsákat kevés olajon pároljuk puhára pár perc alatt. Nyomkodjuk, törjük össze, keverjük össze a reszelt sajt háromnegyedével és a kockázott baconnel.
A csirkemellek egyik oldalára halmozzunk a sajtos-brokkolis töltelékből, majd hajtsuk rá a csirkemell másik felét. Fogjuk össze a csirkemellet fogpiszkálóval, hogy ne nyíljon szét.
Panírozzuk be, azaz forgassuk meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a maradék sajttal összekevert zsemlemorzsában.
Rendezzük a húst sütőpapírral bélelt tepsibe, és toljuk forró sütőbe. Süssük meg 165 fokon 35-40 perc alatt. Ha belül puha, kívül ropogós, kivehetjük a sütőből. Tálalás előtt pihentessük pár percig.
-
2024-04-13 11:08:01
-
2024-03-12 10:16:01
-
2024-02-22 09:36:02
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!