Brokkolival töltött csirkemell a sütőből: baconnel és sajttal még finomabb

brokkolival-toltott-csirkemell-receptje
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkemellre bunda is kerül, a felturbózott brokkolis töltelék pedig ínyenc fogássá varázsolja.

A töltött csirkemellet képtelenség megunni, és szinte mindig más módon készítheted el. Kerülhet a húsba zöldség, sajt, vagy a kettő kombinációja. A brokkolis-sajtos csirkemell is ízletes, laktató fogás, amit érdemes még baconnel is megbolondítani. Arra ügyelj csak, hogy ne töltsd meg túlságosan a húst, hogy ne folyjon ki a töltelék. 

Ha zsemlemorzsában forgatod meg a töltött csirkemellet, csábítóbb, ropogós külsőt kap. A panírt is érdemes variálni, akár sajttal megbolondítani. Ha sütőben sütöd, nem fog tocsogni az olajban.

Bármilyen zöldségkörettel, különféle krumplivariációkkal kínálva még laktatóbb. 

Brokkolival töltött csirkemell

brokkolis-toltott-csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkemellfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 fej brokkoli
  • 2 evőkanál olaj
  • 15 dkg sajt
  • 15 dkg bacon
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfiléket mossuk meg, és törölgessük szárazra. Hosszában vágjuk be, hajtsuk ki, és klopfoljuk ki téglalap alakúra. Fűszerezzük a húst sóval, borssal.

A brokkolirózsákat kevés olajon pároljuk puhára pár perc alatt. Nyomkodjuk, törjük össze, keverjük össze a reszelt sajt háromnegyedével és a kockázott baconnel.

A csirkemellek egyik oldalára halmozzunk a sajtos-brokkolis töltelékből, majd hajtsuk rá a csirkemell másik felét. Fogjuk össze a csirkemellet fogpiszkálóval, hogy ne nyíljon szét. 

Panírozzuk be, azaz forgassuk meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a maradék sajttal összekevert zsemlemorzsában. 

Rendezzük a húst sütőpapírral bélelt tepsibe, és toljuk forró sütőbe. Süssük meg 165 fokon 35-40 perc alatt. Ha belül puha, kívül ropogós, kivehetjük a sütőből. Tálalás előtt pihentessük pár percig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük