Krémes, pestós tészta pirult csirkemellel: fűszeres kéregben sül a hús
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Villámgyors, laktató ebéd- vagy vacsoraötlet, amit a home office közben is könnyedén összedobhatunk.
Egy újabb laktató tésztaétel, amihez pestóra, csirkemellre és körülbelül 20 perc időráfordításra van szükség. A pestóból bolti változatot is lehet használni, de ha van rá lehetőség - esetleg cserepes bazsalikomot nevelgettek az erkélyen -, akkor érdemes házilag elkészíteni.
A csirkemellet lehetőség szerint grillezni kell, vagy forró serpenyőben pirosra sütni, a hústól laktató, fehérjedús és sokkal összetettebb lesz a fogás. Az étel lelke a bazsalikom és a fokhagyma, de a parmezánt se sajnáljátok belőle.
Pestós tészta csirkemellel
Hozzávalók 6 személyre
Pesto:
- 50 gramm bazsalikom
- 50 gramm mandula (hámozott)
- 50 gramm parmezán
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 darab citrom
- 1 gerezd fokhagyma
Tészta:
- 2 darab csirkemellfilé
- ízlés szerint só, bors
- 1 teáskanál bazsalikom
- 500 gramm tészta
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Készítsük el a pestót. A bazsalikomot, a parmezánt, a mandulát, a citrom levét és a fokhagymát aprítógépben dolgozzuk össze. Kisebb adagokban csurgassuk hozzá az olívaolajat, azzal is dolgozzuk össze, míg krémes nem lesz. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk.
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben al dente-re. A tészta főzővizéből tegyünk félre 1 bögrényit.
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg bazsalikommal, majd egy forró serpenyőben - vagy grillen - süssük meg mindkét oldalukat. Kb. 5-7 perc kell egy oldalának, ez a csirkemell vastagságától függ. Tegyük félre.
A serpenyőben melegítsünk olívaolajat, majd dobjuk bele az összeszelt fokhagymát, 20-30 másodpercig pirítsuk.
Borítsuk rá a tésztát és a pestót a fokhagymára, alaposan keverjük össze, majd adjunk hozzá annyi főzővizet, hogy krémes legyen. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
A csirkemellet vágjuk vékony szeletekre, keverjük a tésztába, vagy a tetején tálaljuk.
Fotó: Getty Images