
Selymes, pezsgővel készült krém: a legegyszerűbb piskótát is feldobja

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér

Mennyei palacsinta muffinformában sütve: így még puhább és csábítóbb

Isteni, duplán sajtos töltött gomba: krémfehér sajt kerül a kalapokba

Aromás fűszerolajok házilag: öröm velük a főzés

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába
Alig pár perc munka összeállítani ezt az isteni vajkrémet, csak ne együk meg azelőtt, hogy felhasználnánk.
Szilveszter nem telhet el pezsgő nélkül, de nem csak éjfélkor érdemes koccintani vele, a vendégváró süteményekre is rávarázsolhatjuk. Ez az isteni pezsgős vajkrém tökéletes muffinok tetejére, torták belsejébe, de még macaron tölteléke is lehet. Ez az adag kb. 15 muffinra elegendő.
Mint minden vajkrémhez, ehhez is csak porcukorra és vajra van szükségünk, illetve ebben az esetben pezsgőre. A pezsgőt a harmadára kell redukálni, úgyhogy az alkoholtartalmának nagy része elfő, de az ízében és a színében is hozza a pezsgő italt a selymes vajkrém.
Pezsgős vajkrém

Hozzávalók 8 decihez
- 180 milliliter pezsgő
- 230 gramm vaj
- 480 gramm porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 csipet só
Elkészítés:
Egy kis lábasba öntsük bele a pezsgőt, majd közepes lángon melegítsük. Mikor forr, vegyük le a lángot a legkisebbre, majd gyöngyözve főzzük, amíg kb. a harmadára nem redukálódik, ez 7-10 percet vehet igénybe. Tegyük félre hűlni, teljesen hidegnek kell lennie, hogy a vajat ne olvassza meg.
A vajat keverjük habosra robotgép segítségével. A porcukrot kisebb adagonként adjuk hozzá, először kisebb fokozaton keverjük, majd egyre magasabban. Mikor teljesen krémes és homogén, adjunk hozzá 3 evőkanál pezsgőt, a vaníliakivonatot és a sót. Ízlés szerint tegyünk még bele pezsgőt, míg jónak nem érezzük.
A hűtőben, lefedve 2 napig tárolhatjuk felhasználás előtt.
Fotó: Getty Images