
Piña colada kókuszkrémmel: sokkal jobb az eredeti verziónál
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Ha választanom kellene, melyik a kedvenc nyári koktélom, egyértelműen a piña coladát mondanám. Legyen alkoholos vagy alkoholmentes, a kókusz és az ananász párosánál nem tudok jobbat elképzelni.
Sokféle piña coladát kóstoltam és készítettem már, számtalan receptje kering az interneten, az egyik krémesebb, a másik sűrűbb, a harmadik hígabb, a negyedik tejszínnel készül, az ötödik csak ananászlével.
A legismertebb verziójába ananászlé, tejszín, kókuszlikőr és fehér rum kerül, azonban az alábbi recept most nem ez a változat. A tejszínt kókuszkrém helyettesíti, a kókuszlikőrt kókuszrum. Előbbi miatt egy sűrűbb, viszont jóval kókuszosabb végeredményt kapunk. Kókuszkrémet hipermarketekben, bioboltokban, de drogériákban is kapni.
Természetesen, itt is szabadon lehet variálni: ha nincs kókuszrumunk, használhatunk helyette dupla mennyiségű fehér rumot, illetve mehet bele egy kis tejszín is a kókuszkrém egy része helyett. Ha sűrű, picit darabosabb italt szeretnénk, turmixoljunk bele friss ananászt is. Mivel turmixgépben készül, akár azt is képzelhetjük, hogy egy isteni jégkását szürcsölünk a nagy melegben.
Piña colada

Hozzávalók 2 adaghoz
- 115 gramm kókuszkrém
- 120 milliliter ananászlé
- 45 milliliter fehér rum
- 45 milliliter kókuszrum
- 2 bögre tört jég
Elkészítés:
Fotó: Getty Images