Pisztáciás, aszalt gyümölcsös fudge: sűrített tej és fehér csoki az alapja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A sűrített tejtől és a csokoládétól krémes és puha a fudge, amelyben tökéletes kontrasztot képez a ropogós pisztácia.
Ha édesszájú vagy, ezt a desszertet imádni fogod, a fehér csokis fudge isteni finom, ráadásul gyorsan és egyszerűen készül. Az alapja rengeteg csokoládé és sűrített tej, utóbbitól lesz puha és krémes az édesség. A masszába bármit keverhetsz, ez most egy pisztáciás-vörös áfonyás változat, de más fajta magvakkal és aszalt gyümölccsel is tökéletes, sőt, fehér helyett étcsokival is.
A kész fudge a hűtőben akár 2-3 hétig is eláll, de le is fagyaszthatod, légmentesen zárható dobozban 2 hónapig tárolhatod a mélyhűtőben – habár erősen kétlem, hogy maradna belőle annyi.
Pisztáciás, fehér csokis fudge
Hozzávalók 30 darabhoz
- 400 gramm sűrített tej (cukrozott)
- 450 gramm fehér csokoládé
- 1 csipet só
- 75 gramm pisztácia
- 100 gramm vörös áfonya
Elkészítés:
A fehér csokit és a pisztáciát vágjuk durvára.
Béleljünk ki sütőpapírral egy 20x20 centis jénait/kerámia sütőtálat úgy, hogy a papír széle túllogjón a tál peremén.
Tegyük egy hőálló tálba a sűrített tejet, a fehér csokit és a sót.
Forrósítsunk vizet egy lábasban, majd tegyük a vízgőz fölé a tálat. Kevergetve melegítsük az alapanyagokat, míg a fehér csokoládé el nem olvad, és selymes, egynemű nem lesz a massza. Vegyük le a vízgőzről a tálat.
Forgassuk a masszába a pisztácia és a vörös áfonya háromnegyedét. A sűrű masszát egy spatula segítségével kanalazzuk az előkészített tálba, egyengessük el benne. Szórjuk meg a maradék pisztáciával és vörös áfonyával. Tegyük a hűtőbe minimum 2 órára, mielőtt szeletelnénk.
Fotó: Getty Images