Álompuha csokis párna édesszájúaknak: rögtön dupla adaggal készítsd
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A foszlós párna édes, csokiban gazdag tölteléket rejt, de ha szeretnéd, másfajta finomsággal is feldobhatod a puha tésztát.
A tökéletes kelt tészta készítésének megvannak a maga szabályai, ha ilyen finomság gyártására adod a fejed, akkor készülj fel rá, hogy a tészta pihentetése miatt nem 2 perces munka vár rád. A végeredmény azonban kárpótolni fog.
A puha textúrájú tészta kakaóval és csokidarabokkal töltve készül, de mással is gazdagíthatod. Mehet bele bármilyen édes krém, dió, fahéj, sőt, még mákkal is kipróbálhatod. Mivel nagyon kapós, ezért jobban jársz, ha dupla adagban készíted, ez a finomság függőséget okoz!
Puha csokis párna
Hozzávalók 22 darabhoz
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag porélesztő
- 10 dkg tejföl
- 8 dkg vaj (puha)
- 1 darab tojássárgája
- 2 dl tej
Töltelék:
- 10 dkg vaj (puha)
- 4 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg ét- vagy tejcsoki
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet szitáljuk tálba, keverjük hozzá a sót, porcukrot és az élesztőt, majd a többi hozzávalót is adjuk hozzá, gyúrjunk belőle tésztát.
A lágy tésztát takarjuk le konyharuhával, meleg helyen 1 óra alatt kelesszük a duplájára.
Töltelék:
A puha vajat először a porcukorral keverjük össze, majd adjuk hozzá a kakaót szitálva.
A csokit vágjuk finom darabokra.
A tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületre, osszuk négy egyforma darabra.
A tésztadarabokat nyújtsuk ki (25x25 cm-es négyzet alakúra), majd kenjük meg a csokis töltelékkel, csokidarabokkal is szórjuk meg. A töltelékkel gazdagított tésztát szorosan tekerjük fel, utána vágjunk belőle 5-6 egyforma darabot.
A töltött párnákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, takarjuk le és pihentessük 1 órát. Utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük készre 20-25 perc alatt.
Az elkészült finomságot porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images