Quinoával és darált hússal töltött kaliforniai paprika: vitamingazdag őszi finomság
Ősszel egyre színesebb lesz minden. A fákon a levelek, a gyümölcsök, a hajnalok, minden ezerféle színben kezd pompázni.
Az ételeink is tükrözhetik ezt az ezerféle színt. Az a legjobb, ha az ősz színei is visszaköszönnek a fogásokban. A fák leveleinek a színe a kedvenceim, zöld, sárga és vörös színek váltakoznak, szinte napról napra más képet mutatnak.
Ebben az időben igyekszem minél vitamindúsabb, egészségesebb, táplálóbb ételeket készíteni, mert még nem vágyom a nehezebb, megterhelőbb ízekre. Olyan fogásokat kívánok, amelyek minél több zöldséget tartalmaznak, viszonylag könnyen elkészíthetők és nem is kell órákat állnom miatta a tűzhely mellett.
Ez a recept egy töltött paprika, de nem a hagyományos fajta, hanem egy könnyed, quinoával és darált hússal töltött, sajttal szórt, sütőben sült változat. Az a lényeg, hogy színes, vastag húsú kaliforniai paprikákat válasszunk.
Darált hússal és quinoával töltött kaliforniai paprika
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab kaliforniai paprika
- 250 gramm darált hús
- 2 csésze quinoa
- 200 gramm reszelt sajt
- 3 evőkanál salsa szósz
- 150 gramm bab pürésítve
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A quinoát öntsük le vízzel, és tegyük fel főni. Amikor elfőtt róla a víz, takarjuk le, és hagyjuk 5 percet a saját gőzében párolódni. A darált húst egy kevés olívaolajon kicsit pirítsuk meg. A paprikák kalapját vágjuk le, és a belüket szedjük ki. A kalapokat tegyük félre. Tegyük a paprikákat egymás mellé egy kicsit kiolajozott jénaiba.
Keverjük össze a babpürét, a quinoát, a salsa szószt és a darált húst, a reszelt sajt egy részét, fűszerezzük, és töltsük a paprikákba. A tetejére szórjuk rá a maradék reszelt sajtot, majd takarjuk le a kalapokkal.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Addig süssük, amíg a paprikák megpuhulnak és a sajt rá nem olvad a tetejére.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!