Így lesz igazán ropogós a bacon – A konyhában sem marad átható szag
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A hétvégi lustulós reggelek kedvenc késői reggelije a ropogósra sült bacon, tojás mellé vagy csak pirítóssal fogyasztva az egyik legjobb napindító.
Persze a bacont a hét bármely napján ehetjük, nem csak a reggeli étkezést teheti tökéletesebbé. Sült baconnel minden finomabb, tehetjük hamburgerbe, tortillába, és még salátába is belekockázhatjuk. A bacont a serpenyőben szokás sütni saját zsírján, de ez nem veszélytelen, a kicsapódó zsiradékkal könnyen megégethetjük magunkat, és a lakásban is hamar szétterjed a szaga. Szerencsére más módon is készíthetünk ropogós bacont, toljuk a szalonnát sütőbe, sokkal finomabb lesz így, és kellemetlen szag sem marad utána.
Az egyszerű művelet balesetmentes, nem kell többé a kicsapódó zsiradéktól tartani, a szalonnát sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, majd előmelegíttet sütőbe toljuk úgy 20 perce, hagyjuk, hogy saját zsírjában piruljon.
Nem muszáj fordítani
A serpenyős sütésnél kötelező a fordítás, a tepsiben sütésnél elmaradhat, ha viszont ragaszkodunk hozzá, félidőnél járva fordítsuk meg a szalonnát. Sülés után konyhai papírtörlőre helyezzük a bacont, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla. Ha extra ropogósra szeretnénk - amit salátába vagy főzelék tetejére kanalaznánk -, akkor úgy tegyük a tepsibe, hogy a csíkok tetejére kerüljön még sütőpapír, arra pedig tepsit helyezzünk, így nagyon ropogósra sül, még a legegyszerűbb lencse- vagy sárgaborsó főzeléket is izgalmasabbá teszi.
Ropogós sült bacon
Hozzávalók 8 darabhoz
- 8 darab bacon
Elkészítés:
A sütőt 180 fokon előmelegítjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a bacont, majd 18-20 percre a sütőbe toljuk.
Fotó: Getty Images