Villámgyors, ropogós sajtchips házilag – Sütőben készül a finomság
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ropogtatni jó, aki mást mond, még nem evett házi készítésű, igazán finom chipset.
A chipsről legtöbbször a hajszálvékonyra szeletelt, bő olajban kisütött krumpli jut az ember eszébe, ami bár nagyon finom, egyáltalán nem egészséges nassolnivaló. Ráadásul a bolti változatokban rengeteg adalékanyag van, köztük olyan is, ami már-már függővé tesz.
Pedig chipset készíteni egyszerű, kevesebb zsiradékkal, például sütőben sütve sokkal egészségesebb lesz. Sőt, nem is fontos krumpliból készíteni, a zöldségchips is remek választás, például ez a fűszeres, köményes répachips.
Nemcsak zöldségből, hanem gyümölcsből is készíthetsz ropogtatnivalót, az alma nagyon kedvelt alapanyag. Sajtimádók pedig ezt a receptet próbálják ki, csak egyetlen egy hátránya van, hogy tényleg abbahagyhatatlan lesz a végeredmény.
Sajtchips
Hozzávalók 10 adaghoz
- 250 gramm félkemény sajt (gouda)
- ízlés szerint zöldfűszerek (kakukkfű, rozmaring)
Elkészítés:
A sajtot reszeljük le, majd ízlés szerint keverjük össze apróra vágott zöldfűszerekkel. Tegyünk belőle kis kupacokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Süssük őket 12-15 percig. Várjuk meg, amíg kihűlnek, úgy kínáljuk.
Fotó: Getty Images