Ropogós tonhalfasírt reszelt sajttal: egészséges, és nem is kerül sokba
A ropogós tonhalfasírt még finomabb, ha a masszába reszelt sajtot és cukkinit is teszel.
Az egyik lehető legjobb ötlet reszelt zöldséget keverni a húsmasszába, ugyanis szaftosan tartja azt, sokkal puhább lesz tőle a fasírt. A cukkini szuper választás, mivel viszonylag semleges az íze, de arra figyelj, hogy nagyon alaposan nyomkodd ki, mielőtt a darált húshoz adod, az sem jó, ha vizes lesz tőle a massza.
Hogy még különlegesebb legyen az alábbi húsgolyó, sajt is került bele, méghozzá nem is akármilyen, feta dúsítja. Mivel a sajt is ízesíti a masszát, nem kell túlgondolni a fűszerezést, elég sózni, borsozni, egy kevés fokhagymát keverni bele.
A húsgolyókat olajban és sütőben is megsütheted, utóbbi esetben told őket 200 fokos sütőbe nagyjából 20 percre.
A cukkinit mossuk meg, vágjuk le a végeit, reszeljük le. Tegyük félre 5-10 percre, majd nagyon alaposan nyomkodjuk ki.
Egy nagy tálban keverjük össze a darált húst a reszelt cukkinivel, morzsoljuk bele a fetát, majd adjuk hozzá a tojást, morzsát, fűszereket. Dolgozzuk egybe a masszát. Ha nagyon ragacsos, mehet még bele morzsa.
Formázzunk a masszából diónyi golyókat, kicsit ki is lapíthatjuk őket, majd egy kevés olajon süssük meg őket, oldalanként 6-6 percig. Nagyjából három adagban fogjuk tudni kisütni.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu