
Egyszerű sajtos kifli leveles tésztából: pillanatok alatt elkészül a finomság

Cikkek


A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget

10 isteni desszert alig valamiből: maximum 4 hozzávalós recepteket mutatunk
Ropogós

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja

Krémes áfonyás smoothie: antioxidánsokban nem lesz hiány

Puha piskótakocka csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog

Gombás bundában sült csirkemell: egyszerű, de különleges ebéd
A sós nassolnivalók remek vendégvárók, a finom falatokat leveles tésztából is érdemes elkészíteni.
A kényelmes megoldásokat díjazó főzni és sütni szeretők körében népszerű választás a leveles tészta, melyből édes és sós finomságok is készíthetők, úgyhogy érdemes feltankolni belőle.
Leveles tésztából gusztusos és finom kifli is készülhet, ha igazán finomat szeretnél készíteni, akkor reszelt vagy kockázott sajt is kerüljön a belsejébe. Sajtkrémmel is meg lehet kenni a tésztát, esetleg egy kis zöldfűszerrel dúsítani, amelytől izgalmasabb lesz. Mi most egy egyszerű variációt mutatunk, amelyet akár kétféle sajttal is megtölthetsz, sőt, a sajt mellé szárított paradicsomot is csomagolhatsz.
Sajtos kifli leveles tésztából

Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag leveles tészta
- szükség szerint liszt
- 15 dekagramm trappista sajt
- 1 darab tojás
- szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd tegyünk rá egy nagyobb tálat vagy tányért, vágjuk körbe, hogy kör alakú legyen.
A kör alakú tésztát szeleteljük fel úgy, mintha torta- vagy pizzaszeleteket vágnánk.
A sajtból vágjunk akkora darabokat, amelyek kényelmesen elférnek a szeletekben, de le is reszelhetjük a sajtot.
A tésztaháromszögekbe tegyünk ízlés szerint sajtot, majd tekerjük fel.
A sajtos kifliket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket kenjük meg felvert tojással, szórjunk rájuk szezámmagot. Toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 10-18 perce, míg szép aranybarnák lesznek.
Fotó: Getty Images