Baconös csirkemell selymes sajtmártással tálalva: így nem lesz száraz a hús
Rejts a baconbe tekert, sajtmártással tálalt csirkemellbe mozzarellát, úgy még finomabb lesz az ebéd!
Mivel minden egy serpenyőben készül, alig lesz utána mosogatnivaló, és a munka sem sok vele, érdemes kipróbálni. A csirkecombok paprikás-fokhagymás fűszerezést kapnak, a szósz pedig a krémsajttól lesz selymes, a mustártól pedig pikáns.
Ha picit gyorsabb megoldásra vágysz, érdemes csirkecombfilével vagy mellével dolgozni, jóval előbb átsülnek, mint a csontos húsrész. Ha mégis utóbbi mellett döntesz, akkor pedig érdemes bevágni a húst a csont mentén, úgy hamarabb elkészül.
Ha extrán sajtos végeredményre vágysz, a szószba reszelt cheddart vagy parmezánt is keverhetsz, viszont utóbbi ízében is más irányba viszi majd a fogást.
A csirkecombokat mossuk át, majd itassuk fel róluk a nedvességet. Fűszerezzük a combok mindkét oldalát sóval, borssal, paprikával és fokhagymaporral. Ha nagyon vastagok, érdemes őket bevágni a csont mentén, hogy előbb átsüljenek.
Egy nagyobb serpenyőben forrósítsunk olívaolajat közepes lángon. Tegyük a serpenyőbe a csirkecombokat a bőrös felükkel lefelé, süssük 5-8 percig, majd fordítsuk meg, a másik felüket is süssük kb. 10 percig, míg a belsejük már nem nyers és véres, a bőrük pedig ropogós. A szószban még picit főni fognak. A megsült combokat tegyük egy tányérra, majd fedjük le fóliával.
A serpenyőből öntsük ki a felesleges olajat. Öntsük bele az alaplevet, majd várjuk meg, míg feloldja az esetlegesen leragadt pörzsanyagot. Adjuk hozzá a vajat, várjuk meg, míg elolvad. Keverjük bele a krémsajtot is. Főzzük pár percig alacsony lángon, ne forrjon, amikor besűrűsödött, keverjük bele a mustárt. Tegyük vissza a combokat, majd alacsony lángon főzzük további 5-10 percig fedő alatt, míg a hús vajpuha lesz.
Rögtön, rizzsel, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
@sobors.hu