
Puha, fűszeres, sajtos pufi palacsinta: csak össze kell keverni a hozzávalókat

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja
Maradt egy kis sajt a hűtőben? Lereszelve fantasztikusan fűszeres, sajtos palacsinta készülhet belőle, ami reggelire vagy uzsonnára falatozva jólesik majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Ha gyerekeknek készítjük, bánjunk óvatosan a tészta fűszerezésével, viszont ha felnőtteknek készül, érdemes egy kis cayenne-t a masszába keverni, sajtból pedig füstölttel gazdagítsuk a palacsintát.
A pufi tésztájú serpenyős tökéletes napindító lehet, de uzsonnának is jó választás. Ehetjük magában, de színes, roppanós, friss zöldségekkel és mártogatóssal is kínálhatjuk. A legjobban tejfölös szósz illik mellé. A sajtos palacsinta teljes kiőrlésű liszttel is készülhet.
Sajtos pufi palacsinta

Hozzávalók 10 darabhoz
- 10 dekagramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 darab tojás
- 1 deciliter joghurt
- 10 dekagramm sajt
- ízlés szerint só és bors
- 2 evőkanál olaj
- olaj a sütéshez
- 1 deciliter szódavíz
Elkészítés:
A lisztet tálba öntjük, elkeverjük a sütőporral, sóval és borssal, majd hozzádolgozzuk a tojást, joghurtot, reszelt sajtot, szódavizet, 2 evőkanálnyi olajat, majd sima masszává keverjük.
Serpenyőt hevítünk, leheletnyi olajat öntünk bele, majd tetszőleges méretű palacsintakorongokat teszünk bele, a tészta mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Fotó: Getty Images