Puha, fűszeres, sajtos pufi palacsinta: csak össze kell keverni a hozzávalókat
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Maradt egy kis sajt a hűtőben? Lereszelve fantasztikusan fűszeres, sajtos palacsinta készülhet belőle, ami reggelire vagy uzsonnára falatozva jólesik majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Ha gyerekeknek készítjük, bánjunk óvatosan a tészta fűszerezésével, viszont ha felnőtteknek készül, érdemes egy kis cayenne-t a masszába keverni, sajtból pedig füstölttel gazdagítsuk a palacsintát.
A pufi tésztájú serpenyős tökéletes napindító lehet, de uzsonnának is jó választás. Ehetjük magában, de színes, roppanós, friss zöldségekkel és mártogatóssal is kínálhatjuk. A legjobban tejfölös szósz illik mellé. A sajtos palacsinta teljes kiőrlésű liszttel is készülhet.
Sajtos pufi palacsinta
Hozzávalók 10 darabhoz
- 10 dekagramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 darab tojás
- 1 deciliter joghurt
- 10 dekagramm sajt
- ízlés szerint só és bors
- 2 evőkanál olaj
- olaj a sütéshez
- 1 deciliter szódavíz
Elkészítés:
A lisztet tálba öntjük, elkeverjük a sütőporral, sóval és borssal, majd hozzádolgozzuk a tojást, joghurtot, reszelt sajtot, szódavizet, 2 evőkanálnyi olajat, majd sima masszává keverjük.
Serpenyőt hevítünk, leheletnyi olajat öntünk bele, majd tetszőleges méretű palacsintakorongokat teszünk bele, a tészta mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Fotó: Getty Images