Füstölt sajttal és sonkával töltött leveles tészta: a mutatós finomság percek alatt elkészül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az ellenállhatatlan finomság csupán három alapanyagból készül, a végeredmény mégis csodálatos.
A szerény finomságok közt igazi kincs ez a recept! A bevásárlókosárba alig kerül valami, a harapnivaló összeállítása pedig pillanatok műve. Bátran próbáld ki ezt a receptet, ha vendégeket vársz, mindenki ámulni fog a megjelenésén, és persze az íze is rabul ejt majd.
Olajozd ki a formát
Bár megjelenésében az almarózsára, egy édes finomságra hasonlít, valójában egy sós nassolnivalóról van szó. A készítése során egy dolog okozott fejtörést, kerüljön-e papír a muffinformába? Mivel nem szilikonos formát használtam, használtam papírt, viszont nem kentem ki olajjal, így nehezen jött le róla. Szóval, a jó tanácsom, hogy inkább papír nélkül, de olajjal kikent formába tedd.
Sajtos-sonkás leveles tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag leveles tészta
- 15 dkg sonka
- 15 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
A leveles tésztát nyújtsuk ki, majd vágjuk 3 centis csíkokra.
A csíkokra szórjunk reszelt sajtot, a sajt tetejére sonkaszeleteket tegyünk, majd szorosan tekerjük fel a tésztát.
A leveles rózsákat helyezzük kiolajozott muffinformába, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors