
Füstölt sajttal és sonkával töltött leveles tészta: a mutatós finomság percek alatt elkészül

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld
Ropogós

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé
Az ellenállhatatlan finomság csupán három alapanyagból készül, a végeredmény mégis csodálatos.
A szerény finomságok közt igazi kincs ez a recept! A bevásárlókosárba alig kerül valami, a harapnivaló összeállítása pedig pillanatok műve. Bátran próbáld ki ezt a receptet, ha vendégeket vársz, mindenki ámulni fog a megjelenésén, és persze az íze is rabul ejt majd.
Olajozd ki a formát
Bár megjelenésében az almarózsára, egy édes finomságra hasonlít, valójában egy sós nassolnivalóról van szó. A készítése során egy dolog okozott fejtörést, kerüljön-e papír a muffinformába? Mivel nem szilikonos formát használtam, használtam papírt, viszont nem kentem ki olajjal, így nehezen jött le róla. Szóval, a jó tanácsom, hogy inkább papír nélkül, de olajjal kikent formába tedd.
Sajtos-sonkás leveles tészta

Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag leveles tészta
- 15 dkg sonka
- 15 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
A leveles tésztát nyújtsuk ki, majd vágjuk 3 centis csíkokra.
A csíkokra szórjunk reszelt sajtot, a sajt tetejére sonkaszeleteket tegyünk, majd szorosan tekerjük fel a tésztát.
A leveles rózsákat helyezzük kiolajozott muffinformába, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors