Ropogós tonhalfasírt reszelt sajttal: egészséges, és nem is kerül sokba
A ropogós tonhalfasírt még finomabb, ha a masszába reszelt sajtot és cukkinit is teszel.
Ha nincs kedved sokat ácsorogni a konyhában, de a vajas kenyérnél picit összetettebb fogásra vágysz, a szendvicskrém a neked való választás. Rengetegféle kencét dobhatsz össze pillanatok alatt. Az én személyes kedvencem a tonhalkrém, alább erre mutatunk egy receptet.
A tonhal mellé nemcsak a paradicsom passzol, hanem az olyan tejtermékek is, mint a krémsajt vagy a tejföl. Előbbi ízben ad hozzá egy pluszt, utóbbi pedig krémesíti, lágyítja a sajt töménységét. A fűszerezést nem kell túlgondolni, de ami nem hiányozhat belőle, az a citrom és a zöldhagyma, utóbbit akár snidlingre is cserélheted. Hogy még intenzívebb legyen az íze, dijoni mustárt is kevertünk bele, a kissé csípős szósztól lesz tökéletes az összhatás.
A tonhalat csöpögtessük le. A zöldhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra. A petrezselymet aprítsuk össze.
Tegyünk minden hozzávalót egy tálba – a citromnak a levét és a héját is –, majd keverjük alaposan össze.
Tegyük a hűtőbe 1 órára, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu