
Így készítve biztos megeszi a gyerek a kelbimbót: sok sajttal, tepsiben pirul a zöldség

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
Csupán néhány hozzávaló szükséges a sajtos kelbimbó elkészítéséhez, ami annyira finom, hogy eteti magát.
A kelbimbó nagyon egészséges zöldség, amit nagyon sokféle módon el lehet készíteni, mégis a leggyakrabban párolva kerül az asztalra. A főzésénél óvatosnak kell lenni, mert ha túlfő, rossz lesz az íze, és azt bizony sehogyan sem lehet már orvosolni. Épp ezért, ha fél az ember a túlfőzés gondolatától, a legjobb tepsiben megsütni a kelbimbókat. Már a legegyszerűbb só és bors fűszerezéssel is isteni lesz, de ha igazán pazar lakomát szeretnél, akkor nem árt kicsit felturbózni a zöldet.
Tejföllel egybekeverve és jó sok sajttal megszórva elképesztően ízletes és szaftos lesz a kelbimbó, önmagában is laktató, vacsorára tökéletes választás, de gazdag köretként is megállja a helyét. A pikáns ízek kedvelői chiliport is szórhatnak a tepsiben pirult zöldségre, egy kis csípős íz jól fog neki állni. A sajtos finomság az első falat után még a legfinnyásabb gyerek ízlését is elnyeri.
Sajttal sült kelbimbó

Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm kelbimbó
- 300 gramm tejföl
- 350 gramm sajt
- só és bors ízlés szerint
- olaj kevés
Elkészítés:
A kelbimbót mossuk meg, majd vágjuk félbe (egészben is hagyható), öntsük hőálló tálba, sóval és borssal forgassuk egybe. A kikevert tejfölt öntsük rá a kelbimbóra, keverjük össze vele, majd szórjuk rá a reszelt sajt felét és forgassuk össze a zöldséggel. Utána a maradék sajt is kerüljön a kelbimbóra és leheletnyi olajjal öntözzük meg. 180 fokos előmelegített sütőben süssük aranybarnára 15-25 perc alatt.
Fotó: Getty Images