10 perces, sütés nélküli sajttorta pohárban – Bármilyen idénygyümölcsből elkészíthető
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Mutatós és finom a sajttorta pohárban tálalva, ráadásul villámgyorsan, sütés nélkül készül.
A pohárdesszert annyira elegáns, miközben negyedannyi munka sincs vele, mint egy hagyományos süteménnyel. Nagyon jól mutat a kávézók hűtőpultjában is, de érdemes otthon is elkészíteni, csinos, átlátszó pohárkákban jól látszódnak majd a rétegek.
A sajttorta még jobban érvényesül pohárban tálalva, jól néz ki, ahogy a kekszes alapon fekszik a krémes réteg, azon pedig a friss gyümölcs. Van, amikor egy kis főzött krém kerül rá, de most még egyszerűbben készült, csak rá kell halmozni a felkockázott gyümölcsöket.
Sajttorta pohárban
Hozzávalók 4 adaghoz
Alap
- 200 gramm zabkeksz
- 50 gramm mandula vagy dió (apróra tört)
- 50 gramm vaj
Krém
- 200 gramm krémsajt (natúr)
- 80 gramm porcukor
- 150 gramm joghurt (zsíros)
- 150 milliliter tejszín
- 4 darab őszibarack (vagy bármilyen idénygyümölcs)
Elkészítés:
A kekszet daráljuk össze aprítógépben, majd keverjük hozzá a szintén apróra vágott vagy darált mandulát/diót és az olvasztott vajat. Nyomkodjuk bele a masszát a poharak aljába.
Készítsük el a krémet. A tejszínt verjük kemény habbá. A krémsajtot keverjük össze a porcukorral és a joghurttal, majd a végén óvatosan forgassuk hozzá a felvert tejszínhabot is. Kanalazzuk a krémet a kekszes alapra.
Az őszibarackokat kockázzuk fel, tegyük rá a krémre. Tegyük hűtőbe néhány órára fogyasztás előtt.
Fotó: Getty Images