Selymes, főzés nélküli sárgadinnyeleves: hideg, hűsítő finomság a forró napokra
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
4 hozzávalóból készül az isteni dinnyeleves, amely egy forró nyári napon még hűsítő desszertként is megállja a helyét.
A villámgyors, turmixgépes levesek újabb verziója, ezúttal sárgadinnyéből. Nagy melegben semmi nem esik jobban egy szelet lédús dinnyénél, kivételt egyedül a belőle készült leves képez.
Fontos, hogy próbáljunk meg minél érettebb, illatosabb, édesebb sárgadinnyét választani, de ha esetleg nem sikerült, akkor mézzel még javíthatunk a végeredményen. A görög joghurttól nagyon krémes, a narancslétől friss és picit savanykás lesz, a csipet só pedig fokozza az ízeket. Tálalás előtt mindenképpen tegyük a levest pár órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Sárgadinnyeleves
Hozzávalók 6 személyre
- 1 darab sárgadinnye (kb. 1 kg)
- 125 milliliter frissen facsart narancslé
- 280 gramm görög joghurt
- 80 gramm méz
- 1 csipet só
Elkészítés:
A sárgadinnyét vágjuk félbe, majd kaparjuk ki a magjait. Vágjuk szeletekre, hámozzuk meg, majd vágjuk kockákra a dinnyehúst. Tegyük egy tálba.
A dinnyéhez adjuk hozzá a narancslevet, a görög joghurtot, a mézet és a sót. Egy turmixgépben alaposan dolgozzuk össze őket, míg krémes, egynemű nem lesz a leves.
Kóstoljunk, ízlés szerint tehetünk még hozzá mézet, ez attól is függ, mennyire volt édes a dinnye.
Lefedve tegyük a hűtőbe legalább 1-2 órára. Behűtve tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors