Selymesen lágy karfiolkrémleves - Főételnek is beillik
Mindenképp megéri kipróbálni
6
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az egyik kedvenc zöldségem a karfiol, de krémlevest eddig még nem készítettem belőle. A minap azonban rátaláltam erre a receptre, és rögtön meg is kellett főznöm. Krémes, lágy, forró - többet nem is kívánhatnék.
Karfiolból eddig mindig megmaradtam a rántott vagy a sült verziónál. Nem mondom – azok is isteniek -, de mindenképpen megéri kipróbálnotok ezt a receptet is, ha szeretnétek újítani picit.
Ráadásul sokkal gyorsabban elkészül, mintha nekiállnánk panírozgatni, nagyjából 25 perc alatt készen van. Akár főételként is megállja a helyét ez a sűrű krémleves, főleg, ha még pirítóst is kínálunk mellé.
Én személy szerint imádok ebben az őszi hidegben forró leveseket főzni, feltöltenek energiával és átmelegítenek. Ha pedig elkapott az őszi influenza, akkor végképp megéri elkészíteni ezt a receptet, mert a karfiol tele van C- és K-vitaminnal, ráadásul gyulladáscsökkentő hatása is van.
Karfiolkrémleves
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 fej karfiol
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 darab vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 bögre alaplé
- 3 bögre tej
- ízlés szerint kakukkfű
- 0.5 bögre parmezán
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Első lépésként készítsük elő a karfiolt, mossuk meg, majd szedjük rózsáira.
A kockára vágott vöröshagymát dinszteljük meg az olívaolajon, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat, és pár perc alatt pirítsuk le azokat is.
Mehet bele a karfiol, a kakukkfű és az alaplevünk (lehet zöldséges, de húsleves alaplé is). Forrástól számított 20-25 percig főzzük, amíg megpuhul teljesen a karfiol. Vegyük ki a kakukkfű ágakat.
Vegyük le a lábast a tűzről, és botmixerrel pürésítsük a levesünket, amíg teljesen krémes állagú nem lesz.
Mehet bele a tej és a sajt, sózzuk, borsozzuk, és ezekkel együtt is forraljuk össze még egy pár perc alatt, és kész is van a levesünk.
Reszelt sajttal, frissen őrült borssal és pirítóssal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
A kockára vágott vöröshagymát dinszteljük meg az olívaolajon, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat, és pár perc alatt pirítsuk le azokat is.
Mehet bele a karfiol, a kakukkfű és az alaplevünk (lehet zöldséges, de húsleves alaplé is). Forrástól számított 20-25 percig főzzük, amíg megpuhul teljesen a karfiol. Vegyük ki a kakukkfű ágakat.
Vegyük le a lábast a tűzről, és botmixerrel pürésítsük a levesünket, amíg teljesen krémes állagú nem lesz.
Mehet bele a tej és a sajt, sózzuk, borsozzuk, és ezekkel együtt is forraljuk össze még egy pár perc alatt, és kész is van a levesünk.
Reszelt sajttal, frissen őrült borssal és pirítóssal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!