Egyszerű sajtos bundás kenyér
Ne ragadj le mindig a klasszikus bundás kenyérnél, próbáld ki sok sajttal!
A Monte Cristo-szendvics a töltött bundás kenyérhez hasonlóan épül fel, ugyanis a sajttal és sonkával borított kenyérszeleteket tojásos masszába kell forgatni, majd vajon kisütni. Maga a töltelék nagyon gazdag ízvilágú: a reszelt sajtot majonézzel és dijoni mustárral keverik össze, illetve a vastagra szelt főtt sonka sem hiányozhat belőle.
A bundás kenyértől eltérően a tojást tejszínnel verik fel, ettől lesz krémesebb a végeredmény, illetve egy csipet szerecsendiót is kevernek bele. Az sem véletlen, hogy olaj helyett vajon sütik ki, úgy még finomabb, gazdagabb ízű lesz.
A reszelt sajtot, a majonézt és a mustárt keverjük össze egy tálkában. Kenjük meg a szósszal a kenyérszeleteket, mindegyikre ugyanannyi jusson.
A sonkát/tarját vágjuk szeletekre – ne túl vékonyra –, majd osszuk szét 4 megkent szelet kenyér között. A tetejükre helyezzük rá a maradék 4 szelet kenyeret a sajtos felükkel lefelé.
A tojást, a tejszínt és a szerecsendiót keverjük alaposan össze egy mélyebb tányérban. A töltött szendvicseket óvatosan forgassuk ebbe a keverékbe.
A vaj felét olvasszuk meg egy serpenyőben. Tegyünk bele két betöltött, beforgatott szendvicset. Süssük őket oldalanként 2-3 percig, míg aranybarnák nem lesznek. Szedjük őket papírtörlővel bélelt tányérra.
A maradék vajat is olvasszuk meg, majd ugyanígy süssük meg a másik két szendvicset.
Rögtön, melegen kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu