
Puha póréhagyma sonkába tekerve - Sajtos szószban lesz igazán szaftos

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Hagyma, de nincs kellemetlen szaga és nagyon egészséges, mi az? A póréhagyma, amelyből érdemes bevásárolni.
A napokban vettem póréhagymát, és miközben szagolgattam, rá kellett jönnöm, hogy nemcsak az ízét, hanem az illatát is imádom ennek a zöldségnek, mégis méltatlanul mellőzött a konyhában.
Illatos, finom és még egészséges is, B1-vitamint és vasat is tartalmaz, olyan a hatása, mint a fokhagymának, annyi különbséggel, hogy póréhagyma fogyasztása után bátran mehetünk társaságba. Az a jó benne, hogy a zöldje is ehető. Simán kenyérre karikázva is finom, de krémleves-alapanyagnak is isteni. Az alább olvasható módszerrel pedig isteni előételt készíthetünk.
Sonkába tekert póréhagyma

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 szál póréhagyma
- 250 gramm krémsajt
- 2 darab tojás
- 30 gramm parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 szelet sonka
- 1 evőkanál vaj
- ízlés ezerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A póréhagymákat forrásban lévő vízben főzzük 12 percig. Amíg főnek, keverjük össze a krémsajtot és a tojásokat, majd adjuk hozzá a parmezán felét és az összenyomott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
A megfőtt póréhagymákat szűrjük le, vágjuk félbe, egy tálban keverjük össze a krémsajtos keverék felével.
Egy jénait vajazzunk ki, fektessük bele a sonkákat, öntsük rájuk a krémsajtos keverék másik felét, egy villával oszlassuk szét rajtuk. Mindegyik sajttal megkent sonkába tegyünk egy póréhagymát, majd tekerjük fel. Szórjuk meg a parmezán másik felével.
Süssük 20 percig, frissen, forrón tálaljuk.
Fotó: Getty Images