
Puha póréhagyma sonkába tekerve - Sajtos szószban lesz igazán szaftos

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Hagyma, de nincs kellemetlen szaga és nagyon egészséges, mi az? A póréhagyma, amelyből érdemes bevásárolni.
A napokban vettem póréhagymát, és miközben szagolgattam, rá kellett jönnöm, hogy nemcsak az ízét, hanem az illatát is imádom ennek a zöldségnek, mégis méltatlanul mellőzött a konyhában.
Illatos, finom és még egészséges is, B1-vitamint és vasat is tartalmaz, olyan a hatása, mint a fokhagymának, annyi különbséggel, hogy póréhagyma fogyasztása után bátran mehetünk társaságba. Az a jó benne, hogy a zöldje is ehető. Simán kenyérre karikázva is finom, de krémleves-alapanyagnak is isteni. Az alább olvasható módszerrel pedig isteni előételt készíthetünk.
Sonkába tekert póréhagyma

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 szál póréhagyma
- 250 gramm krémsajt
- 2 darab tojás
- 30 gramm parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 szelet sonka
- 1 evőkanál vaj
- ízlés ezerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A póréhagymákat forrásban lévő vízben főzzük 12 percig. Amíg főnek, keverjük össze a krémsajtot és a tojásokat, majd adjuk hozzá a parmezán felét és az összenyomott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
A megfőtt póréhagymákat szűrjük le, vágjuk félbe, egy tálban keverjük össze a krémsajtos keverék felével.
Egy jénait vajazzunk ki, fektessük bele a sonkákat, öntsük rájuk a krémsajtos keverék másik felét, egy villával oszlassuk szét rajtuk. Mindegyik sajttal megkent sonkába tegyünk egy póréhagymát, majd tekerjük fel. Szórjuk meg a parmezán másik felével.
Süssük 20 percig, frissen, forrón tálaljuk.
Fotó: Getty Images