Kiadós, sajtos-sonkás sült zsemle: friss zöldfűszerrel felturbózva készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az aranybarnára pirult melegszendvics mindig jó választás, különösen akkor, ha a főzésre nem jut sok idő.
Áldás, ha mindennap van meleg étel, ha pedig szeret az ember sütni, főzni, még élvezettel is jár a munka. Azonban ez nem mindenkinek fér bele az idejébe, még a leglelkesebbekkel is megesik, hogy nincs kedvük vagy idejük a tűzhely előtt állni, mégis jólesne valami meleg étel, amely lehetőleg otthon készül, nem pedig a futár hozza. Ilyen napokon nincs is jobb választás, mint a szendvics.
A szendvicsek univerzuma óriási, nálam a melegszendvics a favorit, amelyből tényleg rengeteg fajtát lehet sütni. Ott van például a lengyelek csodája, a zapiekanka, amit nagyon egyszerűen össze lehet dobni. Ha azonban kicsit fokhagymásabb, vajasabb finomságra vágysz, akkor ezeket a sült zsemléket neked találták ki! Az aranybarna melegszendvics sok-sok sajtot és sonkát rejt, azonban igazán különleges a fokhagymás, petrezselymes vajtól lesz, amellyel alaposan meg kell kenni a zsemlét kívül és belül.
Sonkás-sajtos melegszendvics
Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 darab zsemle
- 10 dekagramm vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék petrezselyem
- 12 szelet sonka
- 18 dekagramm sajt
Elkészítés:
Egy tepsit vagy jénait béleljünk ki sütőpapírral.
A zsemléket vágjuk félbe, az alsó felüket tegyük a sütőpapírra.
A vajat olvasszuk fel, majd a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselymet keverjük hozzá.
A sütőpapírra fektetett zsemle tetejét és oldalát kenjük meg ecset segítségével az olvasztott vajjal.
A vajjal kikent zsemlére szórjunk reszelt sajtot, utána tegyünk rá 2 szelet sonkát, megint reszelt sajtot és a zsemle kalapját, majd kenjünk meg kívül-belül olvasztott vajjal.
A zsemléket toljuk 180 fokos sütőbe, 18-25 perc alatt süssük őket aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors