Serpenyőben sült, töltött cukkini - Kiadós fogás lesz az egyszerű zöldségből
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Így készíts otthon dubaji pisztáciás csokit: gasztroajándéknak is tökéletes
Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele
Fűszeres narancslekvár: nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
Keverj egy palacsintatésztához hasonló masszát, forgass bele sonkát, majd ezzel töltsd meg a puha cukkinikarikákat.
A rántott cukkini verhetetlen fogás, a hagyományos bunda helyett kefires vagy parmezános ruhában is érdemes kipróbálni. Persze panír nélkül is el lehet készíteni, akkor azonban kapjon egy kis pluszt a zöldség.
A sütni kívánt cukkinit karikázd fel, a belsejét kanalazd ki, majd keverd össze fűszerekkel, sonkával vagy zöldségekkel, tojással és liszttel. Ez a töltelék kerüljön az érmék közepébe. Az így készült cukkini melegen a legfinomabb, ha szeretnéd, tálalásnál még szórj rá egy kis sót, kínálj mellé mártogatóst vagy szerényebb köretet, akár petrezselymes rizst, de simán, magában is jólesik a harapnivaló.
Sonkával töltött cukkini
Hozzávalók 24 darabhoz
- 2 darab cukkini
- 8 szelet sonka
- 1 darab tojás
- só és bors szükség szerint
- liszt szükség szerint
- olaj szükség szerint
Elkészítés:
A megtisztított cukkinit karikázzuk fel ujjnyi vastagságúra, majd a közepét vágjuk ki.
A cukkini kivágott húsát kockázzuk apróra.
A sonkát is kockázzuk apróra és forgassuk egybe az aprított cukkinivel. Adjuk hozzá a tojást, sót, borsot, majd evőkanalanként annyi lisztet adagoljunk hozzá, amennyi a sűrű, palacsintatésztaszerű massza kialakításához szükséges.
Egy leheletnyi olajat forrósítsunk egy serpenyőben, majd helyezzük bele a cukkinikarikákat, a mélyedésbe adagoljunk a sonkás masszából. A töltött cukkiniérméket mindkét oldalukon süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors