
Sörtésztába forgatott, aranybarnára sült gombafalatok: a fokhagymától ízes

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében

Virslis-majonézes tésztasaláta: krémes, laktató és villámgyorsan kész

Varázslatos citromos pite: turmixgépben készül a krémes töltelék

Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk
A rántott gomba már nem elég jó, sörtésztába forgatva sokkal izgalmasabb íze és textúrája lesz.
Ahogy a halat vagy a húst, a gombát is kisüthetjük sörtésztában, amitől nagyon laktató és ízletes lesz. Teljesen más, mint a sima rántott gomba, sokkal szaftosabb és puhább lesz a végeredmény.
Aki már unja a hagyományos panírt, annak a sörtészta valóságos megváltás, és húst, zöldséget vagy halat is tudtok vele bundázni, bár nem lesz túl diétás. Az így készült gomba inkább partifalat, mint főfogás: készítsünk hozzá mártogatóst, tökéletes előétel lesz.
Sörtésztában sült gomba

Hozzávalók 6 személyre
- 500 gramm gomba
- 200 gramm liszt
- 240 milliliter sör
- 2 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 1 gerezd fokhagyma
- sütéshez olaj
Elkészítés:
A gombák szárát távolítsuk el, a kalapjukat mossuk meg, és vágjuk őket félbe. Tegyünk 70 gramm lisztet egy tálba, majd forgassuk bele a gombákat, rázzuk le róluk a felesleges lisztet.
Egy másik tálban keverjük össze a maradék lisztet, a sört, a sót, a borsot és az apróra vágott fokhagymát. A gombákat mártsuk bele a tésztába, hogy mindenhol egyenletesen befedje őket.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Egyszerre kevés gombát süssünk ki, hogy minden oldaluk rendesen meg tudjon pirulni. Egy papírtörlőre tegyük a megsült gombákat, hogy a felesleges olajat felitassa róluk.
Fotó: Getty Images