Spárgával és sajttal töltött batyu leveles tésztából: kezdők is elkészíthetik

3
Nyomtatás
spárgabatyu
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha szereted a spárgát, ne csak vajon párolva készítsd el, próbáld ki sütve is, leveles tésztába töltve mennyei lesz.

Ha gyorsan, szinte semmi munkával készítenél finom és mutatós előételt vagy nasit, próbáld ki ezt a spárgás batyut, az alapja leveles tészta, úgyhogy tényleg nem kell sok időt rászánnod. A spárgának, ennek az egészséges és finom zöldségnek rövid a szezonja, úgyhogy érdemes belőle minél többféle finomságot készíteni, amíg lehet.

Hogy ne legyen száraz a batyu, krémsajttal kend meg, ebből használhatsz natúrt, de akár ízesített, fokhagymás, zöldfűszeres változatokat is, sőt, te magad is feldobhatod snidlinggel vagy petrezselyemmel. A sajttal ne spórolj, reszelttel is szórd meg, sima trappistával is finom lesz, de füstölttel is érdemes kipróbálni.

Spárgával és sajttal töltött leveles tészta

spárgabatyu2

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 1 csomag zöld spárga
  • 375 gramm leveles tészta
  • 100 gramm krémsajt
  • 150 gramm sajt
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 darab tojás (a kenéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A zöld spárgát törjük meg, a fás végeket, ami letörik, dobjuk ki. 

A spárgát tegyük forró, gyöngyöző vízbe, főzzük 5 percig.

Töltsünk egy tálba jéghideg vizet, majd a főtt spárgát tegyük bele. Hagyjuk benne 1-2 percig, majd szűrjük le.

A leveles tésztát tekerjük ki, vagy enyhén lisztezett felületen nyújtsuk kb. 36x24 centis téglalappá. Vágjuk a tésztát 6 darab 12x12 centis négyzetre.

Kenjünk minden négyzetre kb. 1 evőkanálnyi krémsajtot, hogy befedje a tészta felületét. Forgassuk el a tésztanégyzeteket úgy, hogy rombuszt kapjunk.

Fektessünk minden rombusz közepére 3 darab spárgát. Osszunk szét a 6 tészta között 100 gramm reszelt sajtot. Fűszerezzük borssal és egy minimális sóval, vigyázzunk, mert a sajtok is sósak.

A tojást verjük fel egy kisebb tálban. Kenjük le vele a tésztarombuszok üresen maradt széleit, majd hajtsuk őket egymásra, hogy egy kis batyut kapjunk. Kenjük le a külsejüket is a felvert tojással. Szórjuk a tetejükre a maradék sajtot.

Toljuk őket a sütőbe 15 percig, ha aranybarnák, kész vannak.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon