Spenótos krémsajttal töltött csirkemellfilé: szaftos és vajpuha lesz a hús

8
Nyomtatás
spenótoscsirke2

Ha igazán finom tölteléket készítenél, keverj egy kevés parmezánt is a krémsajtba, a spenót mellől pedig ne hagyd le a fokhagymát.

A töltött hús műfaja igen népszerű, leggyakrabban csirkecombot vagy -mellet töltenek meg mindenféle finomsággal. Ha csirkemellel dolgozol, nem árt, ha valamilyen krémes, szaftos tölteléket teszel bele, hogy a hús ne legyen száraz.

Az alábbi receptben a krémsajtos-majonézes szósztól lesz mennyei a csirkemell, de könnyedén feldobhatod a tölteléket, ha friss zöldeket, tavasszal például spenótot is keversz bele. Ha már spenót, akkor a fokhagyma sem maradhat el, ha pedig picit csípősebbre készítenéd, chilit is tegyél bele. 

Ahhoz, hogy a hús szaftos legyen, olívaolajjal érdemes bedörzsölni a sütés előtt, de a fűszereket se spórold le róla, egy kevés fűszerpaprikával isteni lesz.

Spenótos krémsajttal töltött csirkemell

spenótoscsirke

Hozzávalók -+ személyre

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • fél tk. fokhagymapor
  • ízlés szerint só, bors
  • 12 dkg krémsajt
  • 20 g parmezán
  • 2 ek. majonéz
  • 10 dkg friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél tk. chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A parmezánt reszeljük le, a spenótot mossuk meg, vágjuk össze, a fokhagymát hámozzuk meg.

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

A megtisztított csirkemellfiléket tegyük egy vágódeszkára, locsoljuk meg olívaolajjal mindkét oldalukat, oszlassuk el rajtuk. Egy kis tálban keverjük össze a fűszerpaprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot, majd dörzsöljük a fűszerkeveréket a húsba. Egy éles kés segítségével vágjunk "zsebet" a csirkemellfilékbe, ahová a tölteléket tesszük majd.

A krémsajtot, a parmezánt, a majonézt, a spenótot, a zúzott fokhagymát és a chilipelyhet keverjük össze, sózzuk, ha szükséges. Töltsük a tölteléket a bevágott zsebekbe, mindegyik csirkemellbe ugyanannyi kerüljön.

Tegyük a betöltött csirkemelleket egy tepsibe/sütőtálba, majd toljuk a sütőbe 25-30 percre, míg át nem sül teljesen a hús.

Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
Kövess minket az Instagramon