
Spenótos krémsajttal töltött csirkemellfilé: szaftos és vajpuha lesz a hús

Cikkek


30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele

A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget
Ropogós

Leveles tésztás, spárgás batyu: gyors finomságot mutatunk

Meseszép bodzás, rebarbarás piskótatekercs: mascarponés krémmel csábít

Krémes, tejszínes csirkés tészta: vajon pirult gomba gazdagítja

Sűrű, házi málnalekvár: csupán 3 hozzávalóból készül

Rizs, alga, füstölt lazac: kitalálod, melyik külföldi ételre gondoltunk?
Ha igazán finom tölteléket készítenél, keverj egy kevés parmezánt is a krémsajtba, a spenót mellől pedig ne hagyd le a fokhagymát.
A töltött hús műfaja igen népszerű, leggyakrabban csirkecombot vagy -mellet töltenek meg mindenféle finomsággal. Ha csirkemellel dolgozol, nem árt, ha valamilyen krémes, szaftos tölteléket teszel bele, hogy a hús ne legyen száraz.
Az alábbi receptben a krémsajtos-majonézes szósztól lesz mennyei a csirkemell, de könnyedén feldobhatod a tölteléket, ha friss zöldeket, tavasszal például spenótot is keversz bele. Ha már spenót, akkor a fokhagyma sem maradhat el, ha pedig picit csípősebbre készítenéd, chilit is tegyél bele.
Ahhoz, hogy a hús szaftos legyen, olívaolajjal érdemes bedörzsölni a sütés előtt, de a fűszereket se spórold le róla, egy kevés fűszerpaprikával isteni lesz.
Spenótos krémsajttal töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- ízlés szerint só, bors
- 120 gramm krémsajt
- 20 gramm parmezán
- 2 evőkanál majonéz
- 100 gramm friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 teáskanál chilipehely
Elkészítés:
A parmezánt reszeljük le, a spenótot mossuk meg, vágjuk össze, a fokhagymát hámozzuk meg.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A megtisztított csirkemellfiléket tegyük egy vágódeszkára, locsoljuk meg olívaolajjal mindkét oldalukat, oszlassuk el rajtuk. Egy kis tálban keverjük össze a fűszerpaprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot, majd dörzsöljük a fűszerkeveréket a húsba. Egy éles kés segítségével vágjunk "zsebet" a csirkemellfilékbe, ahová a tölteléket tesszük majd.
A krémsajtot, a parmezánt, a majonézt, a spenótot, a zúzott fokhagymát és a chilipelyhet keverjük össze, sózzuk, ha szükséges. Töltsük a tölteléket a bevágott zsebekbe, mindegyik csirkemellbe ugyanannyi kerüljön.
Tegyük a betöltött csirkemelleket egy tepsibe/sütőtálba, majd toljuk a sütőbe 25-30 percre, míg át nem sül teljesen a hús.
Fotó: Getty Images