![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Fűszeres vajjal töltött csirkemell – Így készítve lesz tökéletes a kijevi csirke
![kcscover](https://kep.index.hu/1/0/3402/34025/340254/34025437_2605389_4d9460e8dca0f6edb55ff0989396ef6c_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A fűszeres vajjal töltött kijevi csirkemell a világ egyik legfinomabb húsétele, amit otthon is könnyedén elkészíthet az ember.
Sokan kijevi csirkemellet csakis étteremben esznek, mivel túl bonyolultnak vélik a hús elkészítését, pedig nem az. Az egyik legnagyobb dilemma a hús összeállításánál, hogy a töltelék ne folyjon ki, szépen benne maradjon, jobban mondva sütés közben beleolvadjon a húsba, amitől sokkal ízletesebb lesz. Hogy a helyén maradjon, érdemes duplán panírozni, az első panír után hűtőben pihenjen a hús, a második után mehet is a forró olajba aranybarnára sülni.
A töltelék fűszerezésénél én mindig a legegyszerűbb megoldást választom: a puha vajat sóval, borssal, fokhagymával és petrezselyemmel keverem össze, de nyugodtan lehet tárkonyt és citromot is belekeverni. A sajtot azonban felejtsük el, a kijevi csirke töltelékébe csak fűszeres vaj kerül.
Tökéletes kijevi csirke
![kcsct](https://kep.index.hu/1/0/3402/34025/340253/34025353_87876ed090e835e3d174c37aa6fe8a5b_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dekagramm csirkemellfilé
- 10 dekagramm vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dekagramm liszt
- 2 darab tojás
- 20 dekagramm panko morzsa
- ízlés szerint só és bors
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat a zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítve összekeverjük, hűtőbe tesszük 30-60 percre.
A megmosott húst a vastagabb oldalán felszúrjuk úgy, hogy kis üreg legyen benne, amit kiszélesítünk az ujjunk vagy kés segítségével, vigyázva, ne sértsük meg a hús másik végét. Kanállal vagy habzsákkal a kialakított üregbe töltjük a fűszeres vajat (ha szükségesnek érezzük, használjunk hústűt a töltelék rögzítése miatt ).
Szokásos módon bepanírozzuk: liszt, tojás és zsemlemorzsa (panko morzsa) sorrendben. Hűtőbe tesszük 30 percre, utána ismét panírozunk, majd forró olajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük a húst.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!