Fűszeres vajjal töltött csirkemell – Így készítve lesz tökéletes a kijevi csirke

kcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fűszeres vajjal töltött kijevi csirkemell a világ egyik legfinomabb húsétele, amit otthon is könnyedén elkészíthet az ember.

Sokan kijevi csirkemellet csakis étteremben esznek, mivel túl bonyolultnak vélik a hús elkészítését, pedig nem az. Az egyik legnagyobb dilemma a hús összeállításánál, hogy a töltelék ne folyjon ki, szépen benne maradjon, jobban mondva sütés közben beleolvadjon a húsba, amitől sokkal ízletesebb lesz. Hogy a helyén maradjon, érdemes duplán panírozni, az első panír után hűtőben pihenjen a hús, a második után mehet is a forró olajba aranybarnára sülni.

A töltelék fűszerezésénél én mindig a legegyszerűbb megoldást választom: a puha vajat sóval, borssal, fokhagymával és petrezselyemmel keverem össze, de nyugodtan lehet tárkonyt és citromot is belekeverni. A sajtot azonban felejtsük el, a kijevi csirke töltelékébe csak fűszeres vaj kerül.

Tökéletes kijevi csirke

kcsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dekagramm csirkemellfilé
  • 10 dekagramm vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dekagramm liszt
  • 2 darab tojás
  • 20 dekagramm panko morzsa
  • ízlés szerint só és bors
  • étolaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű vajat a zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítve összekeverjük, hűtőbe tesszük 30-60 percre.

A megmosott húst a vastagabb oldalán felszúrjuk úgy, hogy kis üreg legyen benne, amit kiszélesítünk az ujjunk vagy kés segítségével, vigyázva, ne sértsük meg a hús másik végét. Kanállal vagy habzsákkal a kialakított üregbe töltjük a fűszeres vajat (ha szükségesnek érezzük, használjunk hústűt a töltelék rögzítése miatt ).

Szokásos módon bepanírozzuk: liszt, tojás és zsemlemorzsa (panko morzsa) sorrendben. Hűtőbe tesszük 30 percre, utána ismét panírozunk, majd forró olajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük a húst.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük