Miért kell fejjel lefelé tárolni az ananászt? 3 különös dolog, amit még nem tudtál a gyümölcsről
Az ananász izgalmas gyümölcs, amiről sok meglepő tényt nem ismernek az emberek.
Ez az ananászos desszert hűvös időkben a legjobb: ínycsiklandó, egzotikus ízével visszahozza a forró nyári napok emlékét, az édes, fahéjas öntettel pedig a hangulatodat is felmelegíti.
Nagyon egyszerűen, pár hozzávalóból készül, ezért ha kevés munkával szeretnéd lenyűgözni a későn bejelentkezett vendégeket, ez a finomság arra az esetre is szuper választás.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A megtisztított ananászt vágjuk 1 cm vastag szeletekre. Hevítsünk fel egy grillserpenyőt az olajjal, majd helyezzük bele az ananászszeleteket. Magas hőfokon pirítsuk mindkét oldalukat aranybarnára, közben pedig szórjuk meg őket a cukorral, a fahéjjal és a Cayenne-borssal.
Helyezzük a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és tegyük őket a sütőbe 15 percre.
Ha megsült, szedjük tányérokra, szórjuk meg a pirított mandulával, mentalevelekkel és kanalazzunk mellé vaníliafagyit.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu