Frissítő uborkasaláta ananásszal: édes-savanyú öntet koronázza meg

uborka ananász saláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Igazi nyári ízeket vonultat fel ez a frissítő saláta, amely húsok mellé, de magában is isteni.

Nem is saláta, inkább salsa ez a lédús zöldségekből és gyümölcsökből összeállított fogás, amelyet grillhúsok mellé érdemes kínálni. A salsában az a különleges, hogy egyszerre sós és édes, sőt a csípős íz sem hiányozhat belőle, jalapeño paprika kerül bele. Ez a görögdinnyés salsa annyira nyári fogás, hogy minden falatban érezni ezt a csodás évszakot.

A másik igazán nyári alapanyag a kígyóuborka, amely nemcsak lédús, hanem nagyon egészséges is. Itt írtunk róla, miért érdemes rendszeresen salátába is tenni. Ha pedig igazán különlegeset szeretnél enni, akkor próbáld ki ananásszal párosítva, az öntet pedig csak megkoronázza az egész fogást. 

Uborkasaláta ananásszal

uborka ananász saláta recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

Saláta:

  • 1 darab ananász
  • 1 darab avokádó
  • 1 darab uborka
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 darab jalapeño paprika
  • ízlés szerint koriander (apróra vágva)

Öntet:

  • 2 evőkanál lime-lé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál chilipehely
  • 1 teáskanál ecet
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb tálban keverjük össze a lime levét, az olívaolajat, a chilipelyhet, az ecetet, a mézet, a sót és a borsot. 

Az ananászt, az avokádót, az uborkát és a lila hagymát vágjuk ízlés tetszőleges nagyságúra. A jalapeñót karikázzuk fel. 

Egy nagyobb tálba tegyük bele az összevágott zöldségeket. Öntsük a dresszinget a salátára, és jó alaposan forgassuk össze. Tegyük hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek. Tálalásnál szórjuk meg korianderrel. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük