Ropogós bőrű, sütőben sült csirkeszárnyak - Olcsó, de isteni fogás
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A szárnyat sokak méltatlanul mellőzik a csirke részei közül, pedig isteni ropogós és ízes fogás.
Sokáig nem szerettem a csirkeszárnyat, mert nem volt rajta annyi hús, amennyit szerettem volna. Pedig a csirkeszárnynak nem is a rengeteg hús a lényege, hanem a ropogós külső és az érzés, ahogy leszopogatjuk a csontról az ízes falatokat.
Ezért is kell azonnal, forrón megenni, ahogy megsül. Nem kell udvariaskodni, vegyük a kezünkbe és együnk belőle, amennyi belénk fér. A szárnyakhoz sütéskor most egy kis fehérbort is adtunk, amitől még ízesebb lett a hús.
Sütőben sült csirkeszárnyak
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm csirkeszárny
- 100 milliliter fehérbor (száraz)
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1.5 teáskanál rozmaring (friss)
- 100 gramm liszt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- sütéshez olívaolaj
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat alaposan mossuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben. Egy tálba tegyünk pirospapikát és apróra vágott rozmaringot, majd tegyük bele a szárnyakat, forgassuk meg benne és hagyjuk pihenni 10 percet.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, tegyük bele a szárnyakat, majd erős fokozaton mindkét oldalukat pirítsuk meg.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Ha megpirultak a szárnyak, vegyük ki a serpenyőből és öntsünk hozzá fehérbort. Tegyük a sütőbe. Süssük további 20 percet, amíg a szárnyak ropogósra és aranybarnára nem sülnek.
Frissen és forrón fogyasszuk.
Fotó: Getty Images