Szilvás papucs leveles tésztából: villámgyors, megúszós desszert

2
Nyomtatás
Szilvas-papucs-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy gyors, egyszerű és finom desszertet keresel, ami megúszós vendégváróként is megállja a helyét, akkor ne keress tovább: ez a szilvás papucs lesz az igazi!

Ez a süti pofonegyszerű, az előkészítés és a sütés is mindössze pár perces művelet, így kezdőként sem okoz majd fejtörést. A titka az, hogy ez a szilvás papucs leveles tésztából készül, így a hagyományos változattal ellentétben nem igényel sem kelesztést, sem pihentetést.

Csak három hozzávalóra van hozzá szükség – ezek a leveles tészta, a szilvalekvár és a porcukor –, és ha ezek megtalálhatók a konyhádban, akkor egyetlen, utolsó pillanatban betoppanó vendég sem fog ki rajtad!

Szilvás papucs leveles tésztából

Szilvas-papucs

Hozzávalók 15 darabhoz

  • 1 csomag leveles tészta (25x40 cm)
  • 1 kis üveg szilvalekvár
  • 1 ek. porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát hajtogassuk ki, és egy éles késsel vágjuk 15 egyforma, egyenként kb. 8x8 cm-es négyzetre.

Mindegyik négyzet közepébe kenjünk 1 teáskanálnyi szilvalekvárt (ha nagyon folyékony, akkor kevesebb is elég lesz). A tészta egyik sarkát hajtsuk a lekvárra, majd a szemközti sarokkal is tegyük ugyanezt, és jól rögzítsük.

Helyezzük a papucsokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és 175 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára 15-20 perc alatt.

Hagyjuk kihűlni, és szórjuk meg porcukorral.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon