Omlós csirkemell színes paprikás-paradicsomos szaftban: csípős chiliszósszal a legfinomabb
Ezt a paprikás, paradicsomos szaftban sült csirkemellet csípős szósz teszi igazán pikánssá.
Ha nincs sok időd ebédet vagy vacsorát készíteni, dobd össze ezt a tejszínes tésztát, a csirkemell pillanatok alatt átsül, és a szósszal is alig lesz dolgod. A tejszínes alap a fűszerektől lesz isteni, nem hiányozhat belőle a fokhagyma, a fehér bors és a szerecsendió sem.
Bár gyerekjáték az étel elkészítése, egy dologra figyelni kell: ha a tejszín felforr, könnyen kicsapódhat, darabos lesz, úgyhogy mindig alacsony lángon melegítsd. Hogy sűrű és selymes legyen a szósz, minimális liszttel sűrítettük, de ez el is hagyható, vagy akár egy kevés tésztafőző vízzel hígítható a végeredmény. A kész tésztát friss petrezselyemmel, bazsalikomlevelekkel vagy parmezánnal kínáld, de a citrom is jól áll neki.
A csirkemellfilét tisztítsuk meg, vágjuk csíkokra vagy kockákra.
A tésztát főzzük al dentére sós, lobogó vízben. Szűrjük le, de tegyünk félre a főzővizéből 1-2 decit.
Az olaj és a vaj keverékét forrósítsuk fel egy serpenyőben, dobjuk rá a húst. Süssük fehéredésig, az sem baj, ha picit lepirul, közben sózzuk, borsozzuk. Ha elkészült, tegyük félre.
Tegyük a serpenyőbe a zúzott fokhagymát, majd fél perc után szórjuk rá a lisztet, keverjük vele össze. Folyamatos kevergetés mellett öntsük fel a tejszínnel. Keverjük csomómentesre, várjuk meg, míg besűrűsödik, de ne hagyjuk forrni. Ha besűrűsödött, keverjük bele a parmezánt, majd fűszerezzük sóval, fehér borssal és szerecsendióval. Ha túl sűrű, a főzővízzel hígítsuk. Várjuk meg, míg a sajt elolvad, majd keverjük bele a tésztát és a csirkét is.
Rögtön, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu