Tartalmas, tepsis csirke görög módra – Olajbogyóval és kaliforniai paprikával sül a hús

4
Nyomtatás
görög egytepsis csirke cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az egytepsis fogások mindig megmentik a tanácstalansággal küzdő embert és szuper vacsoraötletet adnak.

Ha igazán gyors fogásra vágysz, akkor az egytepsis ételeket neked találták ki. Egyrészt tényleg hamar megvannak, másrészt a hús és a köret együtt sül, átadják egymásnak az ízüket. Nagyon jól variálhatóak az alapanyagok, úgyhogy egyáltalán nem lesz unalmas.

Van olyan, amelyiknek jót tesz a pác, de sokszor elég, ha csak egy kis olívaolajjal és fűszerekkel forgatod össze a hozzávalókat, majd mehetnek is a sütőbe. Érdemes csirkehússal készíteni, mert úgy biztosan egyszerre fog megsülni a körettel. Ha a combot szereted, olívaolajjal és rozmaringgal sütve fenséges fogás lesz belőle. Ha mégsem kívánnád a húst, akkor halmozz egy tepsibe zöldségeket, öntsd le őket tejszínes szósszal és kész is a laktató fogás.

Ez a recept mediterrán ízvilágú, ami jól fog esni ebben a hidegben. Az alapja csirkemell, így könnyedebb, a frissen facsart citromlétől pedig friss az összhatás. Nem hiányozhat róla az olajbogyó sem, tehetsz bele zöldet, feketét, ízlésed szerint. 

Tepsis csirke

görög egytepsis csirke recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 1 kilogramm krumpli (Yukon)
  • 2 darab kaliforniai paprika (piros)
  • 1 fej hagyma (közepes)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab citrom
  • ízlés szerint oregánó (őrölt)
  • 80 gramm olívabogyó (zöld és fekete)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit vágjuk hasábokra vagy kockákra ízlés szerint. A paprikát is kockázzuk fel, a hagymát vágjuk apróra, a fokhagymát is.  A citromot vágjuk négyfelé. A megtisztított csirkemelleket tegyük egy tálba, majd tegyük melléjük a krumplit, a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Öntsük rájuk az olívaolajat, majd forgassuk össze, sózzuk, borsozzuk. 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

Tegyük az egészet egy tepsibe, majd az elnegyedelt citromok levét locsoljuk rá a húsra és a zöldségekre, majd tegyük melléjük őket kifacsarva. Szórjuk rá az olajbogyókat, morzsoljunk rá oregánót. Takarjuk le a tepsit fóliával, majd tegyük be sülni 25 percre. Ezután vegyük le a fóliát és süssük további 25 percig. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon