20 perc alatt elkészül a krémes, házi tojáslikőr: narancsvirágvíz bolondítja meg

tojáslikőreredeticover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bármely ünnepnapon jól mutat az asztalon a krémes finomság, a tojáslikőr. Tudom, a legegyszerűbb megoldás lemenni a boltba és beszerezni egyet belőle, de miért ne készíthetnénk el otthon?

Csak nyugalom, nem lehetetlen küldetésbe vágsz bele, ráadásul még fél órát sem kell vele vesződnöd. Te leszel az italmester, a vendégeid el lesznek ragadtatva a házi készítésű italtól. Ez nem egy sima tojáslikőr, nem-nem! Egy kis varázslatot is csempészünk bele.

A házi tojáslikőrnek több előnyei is van, az egyik, hogy mutatós üvegben tárolhatod, amit nyugodtan ajándékba is adhatsz, a másik, hogy biztosan finomabb lesz, mint a bolti, ráadásul könnyedén különlegessé teheted. A legtöbb házi készítésű tojáslikőrben a fahéj, rum, vanília, esetleg a szegfűszeg kapja a főszerepet, ebben azonban a narancsvirágvíz lesz a bűvös alapanyag.

Mi az a narancsvirágvíz?

A keleti konyha kincse, egzotikus kuriózum, a fáraók kedvenc ízesítője volt. A marokkói konyha napjainkban is előszeretettel használja. Édességek, sütemények nélkülözhetetlen alapanyaga, bátrabbak még főételbe is belecsempészik. Tojáslikőrben is remekül dominál, egyedivé teszi a jól ismert italt. Budapesten arab és török boltokban szerezhető be. Próbáljátok ki ti is!

Tojáslikőr

tojáslikőreredetict

Hozzávalók 8 személyre

  • 4 darab tojássárgája
  • 400 milliliter habtejszín
  • 100 milliliter tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 150 milliliter narancsvirágvíz
  • 250 milliliter rum
Recept idők

Elkészítés:

Fogunk egy fémtálat, beleöntjük a tejszínt, a tejet, a tojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot. Vízgőz felett folyamatosan kevergetjük addig, amíg besűrűsödik az ital.

Ezután hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a narancsvirágvizet és a rumot. Miután teljesen kihűlt, szép üvegekbe töltjük, hűtőben pár hétig eláll.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük