Isteni finom töltött barack: puha, lédús gyümölcs, ropogós, fahéjas töltelék
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha látványos, finom és mindezek mellett még egyszerű desszertet is készítenétek, akkor ne keressetek tovább. A ropogós, fahéjas, zabpelyhes morzsával töltött barack mindhárom kritériumnak megfelel.
Nyáron a barackos recepteknek se szeri, se száma, mégis ahányfélét készítettem, annyiféle ízkombinációt kóstoltam, egyik sem volt egyforma. Nem mindegy ugyanis, hogy mivel párosítjuk, milyen állagúra készítjük, egészben hagyjuk-e, tésztába keverjük-e és még sokáig lehetne folytatni a sort.
Az ízek és az állagok is harmóniában vannak
Állagok meglepő találkozása, ízek csodálatos harmóniája, minden van ebben a receptben, aminek lennie kell. A ropogós morzsa és a puha, lédús barack tökéletesek együtt, az enyhén fahéjas zabpelyhet pedig szuperül kiegészíti a gyümölcs édes íze.
Az már csak ráadás, hogy milyen egyszerű elkészíteni. A barackokat kivájjuk, a tölteléket összedolgozzuk, megtöltjük vele a gyümölcsöt, és készen vagyunk. Kb. 35 perc alatt készre sül, de ne felejtsük el még melegen megkoronázni egy nagy gombóc vaníliafagyival.
Töltött barack
Hozzávalók 3 adaghoz
- 3 darab őszibarack
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál kristálycukor
- 0.5 kávéskanál fahéj
- 1 csipet só
- 2 evőkanál apróra darabolt magvak (dió, mogyoró, mandula)
- 0.25 bögre zabpehely
- 2 evőkanál vaj
- opcionális vaníliafagyi (tálaláshoz)
Elkészítés:
Vágjuk a barackokat ketté, szedjük ki a magot, majd egy kanál segítségével vájjunk lyukat a barackba úgy, hogy elég hely legyen a tölteléknek, de egyben is maradjon a barack.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd robotgéppel dolgozzuk bele a vajat is, hogy morzsás állagú tésztát kapjunk. Töltsük meg a barackokat a fahéjas morzsával.
Kb. 35-40 percig süssük, amíg a morzsa már aranybarna, a barack pedig puha, de még megőrzi a formáját. Melegen, vaníliafagyival tálaljuk.
Fotó: Getty Images