![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Pihe-puha túrós kifli: érdemes rögtön dupla adaggal sütni belőle
![tkcover](https://kep.index.hu/1/0/3694/36949/369490/36949097_2821593_c86f5e9087bbee3c6a54146902fc23bb_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az édes töltelékkel töltött kifli tésztája olyan puha, hogy szétolvad a szájban.
A gusztusos vendégváró készülhet hagyományos kelt tésztából vagy hajtogatottból, utóbbiba ugyanúgy kerül élesztő - csak nem kell felfuttatni -, de sütőpor is. A tészta összeállítása kicsit időigényes a hajtogatás és a pihentetés miatt, de megéri a befektetés: nagyon különleges és finom édes kiflik kerülnek ki a sütőből, amelyeket élvezet lesz falatozni, épp ezért érdemes nagyobb adagban készíteni.
A puha tészta bármilyen töltelékkel finom lesz, lehet édes vagy sós, bátran ki lehet próbálni reszelt sajttal, de akár gesztenyés töltelékkel is. A túros változatnál a tölteléket mazsolával vagy kandírozott gyümölcsökkel lehet dúsítani.
Túrós kifli
![tkct](https://kep.index.hu/1/0/3694/36949/369491/36949139_3745425bacb0b8272a4ee7ea87da015b_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
Tészta:
- 60 dekagramm finomliszt
- 20 dekagramm vaj
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 5 dekagramm cukor
- 1 darab tojás
- 1.2 deciliter tej (hideg)
- 1.2 deciliter víz (hideg)
- 2 dekagramm élesztő
- 1 teáskanál citromlé
Töltelék:
- 300 gramm tehéntúró
- 120 gramm cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 milliliter tejföl
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A vajat 8 dekagramm liszttel dolgozzuk össze, gyúrjuk tömbbé, majd csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe 1 órára.
A maradék lisztet keverjük össze a sóval, sütőporral, cukorral, tojással, tejjel, vízzel, utána morzsoljuk bele az élesztőt. A citromlevet is adjuk a liszthez, gyúrjunk belőle lágy tésztát.
A begyúrt tésztát fedjük le és pihentessük 30 percet, utána lisztezett felületen nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. A vajas, lisztes tömböt vegyük ki a hűtőből, picit nyújtsuk ki, majd tegyük a tészta közepére. A tésztát hajtogassuk rá a vajas, kinyújtott tömbre, először a jobb oldaláról hajtsuk rá a tésztát, majd a bal oldaláról, utána fölülről, végül alulról. A tömböt csomagoljuk fóliába, tegyük hűtőbe 30 percre, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki. A tésztát úgy vágjuk fel, hogy háromszögeket kapjunk belőle.
A töltelékhez a túrót keverjük össze a cukrokkal és a tejföllel, majd ízlés szerint kanalazzunk belőle a háromszög alakúra vágott tésztára és tekerjük fel.
A kifliket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe. 15-25 perc alatt süssük meg, tálalásnál szórjuk meg porcukorral.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!