Szexi mimóza koktél Valentinra - Csak két dolog kell hozzá

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mimóza az egyik legegyszerűbb koktél a világon, csak két hozzávalóra van szükségünk. A vérnarancsnak most van szezonja, ráadásul - gyönyörű színének köszönhetően -  tökéletes valentin-napi ital lehet belőle.

Eredetileg a mimózába narancslé és száraz pezsgő kerül, az én verzióm viszont vérnarancsból és édes pezsgőből áll - csak ennyi kell ehhez a vibráló, mennyei koktélhoz.

A vérnarancs a gyönyörű pirosas-rózsaszínes színe miatt került bele, úgyhogy a koktél nemcsak elképesztően finom, hanem nagyon látványos is. Ha szeretnénk felturbózni a receptet, egy kis narancslikőrt is önthetünk a pezsgő mellé, de ez tényleg csak egy opció, anélkül is tökéletes.

A mimóza koktélt fele-fele arányban alkotja a két hozzávaló, én 1,5 deciliteres pezsgőspohárba 7,5 cl narancslevet és 7,5 cl pezsgőt tettem. Ennyi narancslevet másfél vérnarancsból nyertem ki, de ez attól is függ, hogy mekkora gyümölcsökhöz sikerül hozzájutnunk. 

A koktélt egyszerűen egy vérnarancsszelettel díszítettem, de készíthetünk cukordíszítést is a pohár szélére. Ehhez kenjük meg a pohár peremét citrommal vagy cukros vízzel - a lényeg, hogy ragadjon -, majd fejjel lefelé tegyük bele a pezsgőspoharakat a kristály- vagy nádcukorba. 

Vérnarancsos mimóza koktél

vérnarancskoktélrecept

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 75 milliliter pezsgő (édes)
  • 2 darab vérnarancs
  • opcionális narancslikőr
Recept idők

Elkészítés:

A vérnarancsokat mossuk meg, majd facsarjuk ki másfél vérnarancs levét. A megmaradt felet tegyük félre, a dekoráláshoz kell majd még.

Vegyük elő a lehűtött pezsgőspoharat. Öntsük bele a 7,5 centiliter vérnarancslevet és az ugyanennyi pezsgőt. Opcionálisan mehet bele 2 centiliter narancslikőr is. Vegyítsük el jól a hozzávalókat.

Vágjunk le egy karikát a megmaradt vérnarancsból, kicsit vágjuk be, tegyük a pohár szélére. Hűtve kínáljuk az italt.

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors 

Ezt is szeretjük