Rózsaszín, vodkás limonádé: nem csak szép, de finom is

vodkáslimonádé
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nyáron mindenhol szembejön velünk egy-egy koktélrecept: hol egyszerűbb, hol bonyolultabb, minimalista, különleges, két összetevős és tíz hozzávalót igénylő változatok.

Ez a recept a kettő között van valahol, nagyon egyszerű, de több hozzávalót igénylő koktél. Az alapja egy sima limonádé, ezt mindenki készítse el az ízlésének és a megszokásoknak megfelelően. Vagyis mégse teljesen: annyi csavar van benne, hogy nem szénsavmentes, hanem szénsavas vízzel vagy szódával kell felönteni, ettől lesz az egész koktél buborékos.

Nyugodtan rugaszkodjunk el a szabályoktól

A limonádé mellett limelé és vörösáfonyalé édesíti és ízesíti a koktélt. Utóbbi gondoskodik a halvány rózsaszín színről is. Ha nem jutunk hozzá áfonyaléhez, akkor esetleg ribizlilével lehet helyettesíteni, ha pedig csak a színe miatt tennénk bele, de nem ragaszkodunk a savanykás ízekhez, akkor mehet bele bármilyen bogyós gyümölcs leve.

Na, de miért is beszélünk koktélról? Mert a sok finom gyümölcs mellett kétféle alkohol is kerül bele. Az egyik a vodka, a másik a Malibu rum. Egyikből sem teszünk bele nagy mennyiséget, úgyhogy csak enyhén lesz alkoholos és közben megmarad frissítő nyári italnak.

Vodkás limonádé

rózsaszínlimorecept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 180 milliliter vodka
  • 80 milliliter limelé (frissen facsart)
  • 80 milliliter vörösáfonyalé
  • 60 milliliter Malibu
  • 1 liter limonádé (frissen facsart citromlé, ízlés szerint cukor, szóda)
  • ízlés szerint jég
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a limonádét a megszokott módon: citromlé, cukor, csak éppen sima víz helyett szódával öntsük fel. Keverjünk össze minden hozzávalót, annyi jeget tegyünk bele, amennyire hidegre szeretnénk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük