Puha zebrapiskóta: a mutatós süti tetejére fényes csokimáz kerül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A puha, szép magasra megemelkedett piskóta két színben, mesés ízben készül, a tetején pedig csokimáz roppan.
A piskóta alaprecept, a sütéssel ismerkedőknek ezzel érdemes kezdeniük a mesterséget, utána jöhetnek a roládok, torták és a két színben tündöklő csodák, mint amilyen az alábbi süti is. Utóbbiban vaníliás és kakaós íz keveredik, nagyon mutatós desszert, amit reggelire, egy pohár tej mellé is öröm elfalatozni.
A két színnel bátran lehet játszani, ha szeretnéd, keverj a fehér masszába fahéjat, kakaó helyett pedig kávéval is dolgozhatsz. Ha pedig kedveled a csokit, bátran simíts csokimázat a kihűlt tészta tetejére.
Zebrapiskóta csokimázzal
Hozzávalók 6 személyre
- 375 gramm finomliszt
- 1 tasak (7 g) sütőpor
- 1 csipet só
- 200 gramm cukor
- 200 gramm vaj
- 4 darab tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 290 milliliter tej
- 25 gramm kakaópor (cukrozatlan)
- 250 gramm csoki
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk keverőtálba, keverjük egybe a sóval és sütőporral.
A puha vajat a cukorral keverjük habosra, majd a tojásokat egyenkét adjuk hozzá a vaníliakivonattal együtt.
Az alaposan kikevert vajas-tojásos masszába apránként adagolva forgassuk bele a lisztet, közben 240 milliliter tejet is adagoljunk hozzá.
A kakaót a maradék tejjel keverjük egybe, majd forgassuk hozzá a fehér massza felét.
A formát (24 centiméter) vajazzuk ki vagy béleljük ki sütőpapírral.
A forma közepére először kanalazzunk 1 evőkanál fehér tésztát, majd annak a tetejére egy kakaósat, ezt addig ismételjük, amíg elfogy a tészta.
A süteményt toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, süssük 40-55 percig, sütés alatt érdemes tűpróbát alkalmazni.
A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd a kihűlt piskóta tetejére csorgassuk rá.
Fotók: Getty Images