Gyors és laktató tészta roppanós zöldbabbal: bazsalikomtól friss az íze
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Mikor együnk zöldbabot, ha nem most, mikor szezonja van, készítsük el ezt a könnyed nyári fogást.
A hosszúkás, harsogó zöldbabhoz, avagy más néven ceruzababhoz nem mindenkit fűz szerelem, pedig nagyon egészséges zöldség. Létfontosságú tápanyagokat, vitaminokat, rostokat tartalmaz, mindemellett alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalomml bír. Gazdag élelmi rostokban és omega-3 zsírsavakban is.
Köretként is megállja a helyét, de most egy laza tésztás ebéd feltétjeként a főétel szerepét tölti be, amelynek a krémességéről egy kevés pesto is gondoskodik.
Zöldbabos pestós tészta
Hozzávalók 2 adaghoz
- 250 gramm penne
- 200 gramm zöldbab
- 1 fej hagyma
- 2 evőkanál bazsalikompesto
- 0.5 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- opcionális fenyőmag
Elkészítés:
A zöldbabot mossuk meg, vágjuk tetszőleges nagyságúra. A hagymát is vágjuk össze, majd egy serpenyőben melegítsünk olajat és dinszteljük meg. Tegyük hozzá a megtisztított zöldbabot, majd közepes lángon 10 percig pároljuk őket együtt.
Egy lábasban forraljunk vizet, sózzuk meg, főzzük ki benne a tésztát. Szűrjük le, majd tegyük hozzá a zöldbabhoz. Tegyük hozzá a pestót és forgassuk össze.
Egy másik serpenyőben pirítsunk fenyőmagot, majd ízlés szerint díszítsük vele a tésztát.
Fotó: Getty Images