Szaftos csirkegolyó fokhagymával és zöldfűszerrel: elronthatatlan recept
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Olasz fűszerek, egy kis petrezselyem, fokhagyma, parmezán és panko morzsa dúsítja ezt a nagyon-nagyon egyszerű húsgolyót.
A húsgolyó univerzális étel, köret mellé, illetve vendégvárónak is szuper, de akár spagettire is tehetjük. Általában marhahúsból készül, de ez a verzió egy picit könnyedebb, csirkehús az alapja, amely mellé fokhagyma, olasz fűszerek, parmezán és panko morzsa kerül.
Könnyen és gyorsan összeállítható a recept, és nagy előnye, hogy rendkívül szaftos lesz a húsgolyó: erről a masszába gyúrt olívaolaj gondoskodik. Mivel tepsiben sülnek a golyók, könnyebben lehet szabályozni a hőfokot, nem fogjuk kiszárítani őket, elég nekik 20 perc sütés.
Csirkegolyó
Hozzávalók 6 személyre
- 900 gramm darált csirkehús
- 1 darab tojás
- 1 bögre panko morzsa
- 0.5 bögre parmezán
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
- 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
- 1 evőkanál petrezselyem
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét.
A darált húst, tojást, morzsát, reszelt parmezánt, olívaolajat, zúzott fokhagymát és a fűszereket gyúrjuk össze. Akkor jó, ha homogén, egységes a massza.
Készítsünk 2-3 cm-es golyókat a húsmasszából, tegyük őket az előkészített tepsire.
Kb. 20 percig süssük őket, míg a húsgolyók aranybarnák nem lesznek és át nem sülnek. Petrezselyemmel megszórva vagy bazsalikommal tálaljuk.
Fotó: Getty Images